Chomutov - V budově Střední zdravotnické školy v centru Chomutova, která je součástí páteřní školy ESOZ, můžete navštívit zdravotnické minimuzeum. Za otevřením muzea stojí myšlenka ředitelky školy Soni Valuškové, velkorysost rodin, které škole věnovaly exponáty z pozůstalostí známých lékařů Chomutovska, pracovitost odborných učitelek, které exponáty roztřídily a vystavily muzejní expozici, a finanční podpora ze strany odboru školství Krajského úřadu v Ústí nad Labem.

Módní přehlídka zdravotnických uniforem. Zdroj: Ústecký kraj

Zdravotnické minimuzeum bylo otevřeno na konci ledna. Po úvodním slovu ředitelky školy a proslovu náměstkyně hejtmana Ústeckého kraje všichni přítomní zhlédli módní přehlídku zdravotnických uniforem, k vidění byla nezapomenutelná modro-bílá uniforma se zástěrkou a legendárním čepcem, ale i současné pracovní oděvy zdravotníků. V roli modelek se představily žákyně druhého ročníku oboru Zdravotnický asistent. Poté si hosté prohlédli muzeum zaměřené na historii zdravotnictví a měli možnost nahlédnout i do moderně vybavených učeben ošetřovatelství.

Specializované minimuzeum slouží především jako učebna pro názornou výuku historie ošetřovatelství, navštívit ho však mohou i zájemci o studium oborů Zdravotnický asistent a Sociální činnost v rámci Dne otevřených dveří, absolventi školy, zaměstnanci nemocnice, ale i veřejnost.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru