Chomutov – Město Chomutov spouští další elektronické služby pro občany, které navazují na nový web uvedený do provozu v loňském roce. „Můj portál s webovým rozhraním přináší nové služby a úsporu času v elektronické komunikaci města s občany i podnikateli. Záleží pouze na lidech, jestli a v jakém rozsahu budou chtít tuto službu využít a omezit tak své návštěvy úřadu," uvedl náměstek primátora Jan Řehák. Díky jednoduché registraci budou moci lidé použít on-line formuláře, zobrazit si své pohledávky vůči městu či historii plateb.

portál32

Pro využívání nových služeb je nutné vyplnit jednoduchou registraci, která obsahuje povinná a nepovinná pole. „Z pohledu uživatele, ať už fyzické či právnické osoby, je portál webovou aplikací, kde si může vybrat ve stromové struktuře životní situaci, která ho zajímá, odkazem na webové stránky města zjistit více informací o jejím řešení a rovnou vyplnit on-line elektronický formulář," sdělil tajemník magistrátu Theodor Sojka.

On-line formuláře reagují na správnost vyplňovaných polí a kontrolu povinných položek, pomohou tedy uživateli eliminovat případné chyby při jeho vyplňování. Přístup k samotným formulářům je uživatelům umožněn až po úspěšné registraci, případně autentizaci. To dovoluje na formuláře předvyplnit údaje, které uživatel uvedl při registraci a šetří tak jeho čas při vyplňování každého dalšího formuláře. Formulář po vyplnění může být odeslán přímo z portálu e-mailem na adresu elektronické podatelny města, nebo formou tzv. portálového podání, při kterém je totožnost ověřena vůči informačnímu systému datových schránek. V obou případech uživatel obdrží na svůj e-mail kopii podání, které odeslal.

Pokud uživatel disponuje datovou schránkou a využije formu portálového podání, může sledovat stav jeho vyřizování v přehledu. Navíc si tito uživatelé, po ověření své totožnosti, mohou zobrazit stav svých závazků vůči městu a svou platební historii. Tyto funkce jsou dostupné pod platebními povinnostmi přímo v portále. Můj portál tak doplňuje nové funkce webových stránek. V blízké době by měla být ještě na webu spuštěna možnost on-line rezervací k návštěvě úřadu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru