Ústecký kraj – Dva případy převaděčství ze Sýrie do Německa se povedlo odhalit hlídce cizinecké policie na dálnici D8. V obou případech policisté zahájili s hříšníky úkony trestního řízení ve věci přečinu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Mluvčí krajské policie Šárka Poláčková uvedla, že v prvním případě na začátku týdne kontrolovala hlídka cizinecké policie na dálnici D8 osobní auto VW Transporter jedoucí směrem do Německa. Kromě řidiče a dvou spolujezdců v autě cestovaly také čtyři osoby syrské národnosti, které neměly platné cestovní doklady ani víza. Na základě zjištěných okolností hlídka řidiče a jeho dva spolujezdci, všichni cizinci ve věku 33, 40 a 43 let, zadržela a zahájila s nimi úkony trestního řízení ve věci přečinu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice," řekla policistka.

Další případ převaděčství odhalila o několik dní později rovněž silniční kontrola. „V jednom z vozidel cestovali kromě řidiče a spolujezdce také čtyři občané Kosova, kteří neměli platné doklady, které by je opravňovaly ke vstupu a pobytu na území ČR. Řidič i spolujezdec, oba cizinci ve věku 25 a 27 let, policisté zadrželi a jsou podezřelí ze spáchání přečinu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice," doplnila Šárka Poláčková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru