Chomutov - S blížícím opakovaným hlasováním houstne atmosféra. V ulicích to vidět není, ale jakmile otevřete počítač či tablet, hrne se na vás nespočet informací. Především na sociálních sítích. Strany se vzájemně obviňují. Jak jsme zjistili, jedna dokonce na facebooku zřejmě lže občanům.

Aktuální je spor mezi Novým severem a PRO Chomutov. To se pustilo do severu kvůli tomu, že si svolalo rodiče a které přesvědčovalo, že s hokejem to po nástupu PRO Chomutova nedopadne dobře. "Chodím na každý hokej již dlouhé roky. Ovšem nelibě nesu, že příznivci hokeje včetně rodičů dětí mládežnické základny jsou masírováni, že při úspěchu sdružení PRO Chomutov ve volbách končí podpora hokeje z radnice," řekl kandidát PRO Chomutov Vlasta Polívka. Tomu kontruje David Dinda: "Trochu mě mrzí, že dobré jméno Pirátů je zneužíváno vždy tak, jak je momentálně potřeba. Celá řada vašich kandidátů vedla proti Pirátům dlouhou kampaň už při podzimních volbách nebo ještě dříve. Váš vyjednávací tým zneužil údajnou vyžadovanou podporu Pirátů k obhajobě koalice s KSČM a nyní nastává obrat a Piráti nejsou problém a vlastně jim jako hnutí fandíte."

Do boje se pouští i ANO, kterému kvůli spojení s komunisty odešli dva kandidáti Jindřich Drážďanský a profesionální hokejista Pirátů Chomutov Petr Jíra. "Chomutovský hokej ovšem ovládají lidé, kteří mají blízko k hnutí Nový sever," konstatuje předseda chomutovské organizace ANO Jan Richter.

Ale to není jediný politický svár řešený na netu. Přetřásá se taky 50tisícová faktura za dva dny práce, kterou si nechal proplatit lídr PRO Chomutov Daniel Černý za špatně odvedenou práci zastupitele ve výběrové komisi (informovali jsme zde). PRO Chomutov šije do radnice ohledně zakázek, dokonce podalo několik trestných oznámení. "Vážený pane, ujišťujeme vás, že trestní oznámení kvůli věcem, které kritizujeme, jsme již podali. Ne jedno. Chceme, aby se věci řádně prošetřily, takže z toho neděláme mediální událost," je napsáno na profilu PRO Chomutov. Nicméně policie o ničem neví. "K dotazu sděluji, že žádné oznámení v uvedené věci jsme na ÚO PČR Chomutov nepřijali," sdělila tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje Marie Piková. Pak zůstává otázkou, proč PRO Chomutov voličům nechce říct pravdu a jejich vyjádření je v rozporu s vyjádřením policie.

Přestřelka se uskutečnila i mezi ANO a vedením radnice. Jan Richter z ANO zaútočil s tím, že politici z vedení radnice si prý na bannery stěžovali na dopravním inspektorátu a chtěli vědět, zda mají všechna potřebná povolení. "Ta jsme na magistrátu předložili a jeho pracovníci nám řekli, že museli jednat na politické zadání vedení," dodává Richter. A co na to vedení radnice. "Upřímně řečeno, použít toto ve volební kampani, pak je to o blbosti, napadá mě známá věta doktora Štrosmajera ze seriálu Nemocnice na kraji města: Kdyby hloupost nadnášela,...

"Zda bude či nebude viset několik bannerů, výsledek voleb neovlivní. To si opravdu může myslet jen zástupce hnutí, které v komunální politice nemá zkušenosti a těží jen z celostátní popularity. Ale když už se z této malichernosti dělá volební téma, tak ať se občan zamyslí, zda bude volit ty, kteří porušují zákon," řekl primátor Jan Mareš s tím, že ANO získalo povolení skoro týden po vyvěšení bannerů a tím zákon porušilo.

Tak trochu stranou zůstává ODS, která nezískala v minulém hlasování žádný mandát. Za tu pravděpodobně kope pohádkový facebookový nick Kuba Dařbuján. Téměř politicky nudný facebook má KSČM. Za zmínku jen stojí, jak komunisté zareagovali na informaci o 50tisícové faktuře Daniela Černého. "Pro tohle máte jít k volbám a volit KSČM. Protože naši kandidáti toto nedělají," napsala KSČM na svoji zeď. Vzhledem k tomu, že se jedná o budoucí koaliční partnery, jsou komunisté ve svém vyjádření dost kritičtí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru