Chomutov - Města v Ústeckém kraji podporují sportovce. Chomutov a Most finančně pomáhají klubům, které provozují sportoviště mimo majetek města. "Podporujeme sportovní kluby prostřednictvím finančních prostředků na úhradu nájemného v těchto zařízeních," uvedla mluvčí mosteckého magistrátu Alena Sedláčková. Chomutov ze svého rozpočtu dává peníze organizacím na úhradu energií souvisejících s provozem sportovišť.

Gymnastika. Ilustrační foto

Částky to nejsou zrovna malé. "Loni jsme podpořili čtyři organizace částkou ve výši milionu a půl. Sportoviště sice nespadají pod město, ale spolupracujeme spolu a jejich sportovci Chomutov reprezentují," vysvětlil primátor Chomutova Jan Mareš s tím, že dlouhodobá podpora sportovišť je také jedním z důvodů, proč se město může ucházet o titul Evropské město sportu 2016.

V loňském roce od chomutovské radnice dostala Chomutovská sportovní unie 820 tisíc korun, Tělovýchovná jednota Válcovny trub a železárny Chomutov 380 tisíc, Tělocvičná jednota Sokol Chomutov 200 tisíc a Sportovně střelecký klub Chomutov 100 tisíc korun.

Peníze od města mohou využít i neměstské sportovní organizace v Děčíně, ty si však musejí zažádat o dotaci, která je na celoroční činnosti s dětmi a mládeží určena. Sportovce podporují i Teplice, letos například poskytnou dotaci oddílu sportovního šermu na pořádání a účasti na turnajích nebo oddílu běžeckého lyžování na pořádání dvou závodů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru