Chomutov - Více než sedmdesát setkání za čtyři roky uskutečnili účastníci Rodinného zápolení při zábavných i naučných akcích. Letos v lednu oslavily rodiny páté narozeniny kozy Rózy v kině Svět, gratulantů přišlo zhruba šest stovek, z čehož měli organizátoři obrovskou radost. Potvrzuje to oblibu Rodinného zápolení u chomutovských rodin.

Loni například rodiny s talismany akce kozou Rózou a kozlíkem Rozmarýnkem prožili ornitologický den v zooparku, zavítali mezi myslivce, zahráli si na detektivy nebo poznávali programování v průmyslové škole a mnoho dalšího. “Témata jsou velmi různorodá a opravdu zajímavá. To potvrzuje velká a stabilní účast chomutovských rodin. Každý rok se zápolení účastnilo několik stovek rodičů nebo prarodičů s dětmi,” uvedl primátor Jan Mareš. Průměrná účast na jednu akci je více jak 130 rodin, a to nejen loni, ale po celé čtyři roky konání. Zaregistrovaných rodin bylo loni 411, což je zhruba 1 300 lidí. “Ohlasy účastníků potvrzují, že Rodinné zápolení má ve městě již svou tradici, rodiny si na zábavné dny zvykly,” doplnil primátor. Každá akce je navíc přizpůsobena pro děti nejrůznějšího věku i pro dospělé. Díky zapáleným organizátorům navíc není nouze o legraci.  

V únoru se účastníci přichystají na masopustní průvod, březnové zápolení zavede účastníky do Aquasvěta, v dubnu pak do lesa, kde si všichni vyzkouší práci se dřevem. Jarní akce zakončí přípravy na oslavy Máje a ukázky práce bezpečnostních složek.

V létě se rodiny ocitnou v pravěku i ve světě komiksů, dobrodružství slibuje stanování v areálu letního kina se stezkou odvahy. Podzim bude ve znamení tradičního vábení, opékání brambor, pouštění draků či dlabání dýní. S prvními sněhovými vločkami vyjeden do světa kouzel Pohádkový vlak. “V prosinci se uskuteční poslední akce, při které budou všechny rodiny za své celoroční snažení náležitě odměněné,” uzavřel primátor.  

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru