Chomutov – Jednadvacet netopýrů rezavých přijala Záchranná stanice pro handicapované živočichy při Podkrušnohorském zooparku začátkem ledna. Netopýry v zimovišti vyrušil neznámý vandal a celá kolonie skončila mimo své dočasné útočiště. Ošetřovatelé živočichy několik dní sledovali a po kontrole jejich zdravotního stavu je umístili do dutiny stromu, kde přečkají zbytek zimy.

Netopýři rezaví 231

Stálá teplota je nezbytná

„K zimování potřebují netopýři vhodný úkryt a stálou teplotu. Při hibernaci maximálně zpomalí svůj metabolizmus a nepřijímají potravu. V situacích, kdy teplota v úkrytu stoupne nebo se naopak výrazně ochladí, musí najít vhodnější místo k zimování," vysvětluje zoolog Miroslav Brtnický. „Někdy se stane, že lidé najdou jednotlivce, který byl tak zesláblý, že přesun nedokončil nebo přinesou netopýra, který při hledání vhodného zimoviště vlétnul do bytu," doplnil ještě Brtnický.

Další podrobné informace a zásady pomoci volně žijícím živočichům můžete najít na www.zvirevnouzi.cz.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru