Chomutov - „V zájmu sociální a mzdové politiky zaměstnavatele v oblasti odměňování zaměstnanců a v souvislosti se zvyšováním platů ve veřejném sektoru, navyšuje Krajská zdravotní s účinností od začátku roku 2015 zaměstnancům o 5% mzdové tarify," uvedl k mzdovým změnám Ing. Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní, a. s.

„Představenstvo Krajské zdravotní schválilo dodatek kolektivní smlouvy, který je výsledkem sociálního dialogu vedeného mezi zaměstnavatelem a odborovými organizacemi působícími v pěti nemocnicích největšího poskytovatele zdravotní péče v Ústeckém kraji, a nově zaměstnancům společnosti garantuje 5 % zvýšení stávajících mzdových tarifů," doplnil Ing. Novák k navýšení mzdových tarifů.

Současně dojde ke zvýšení základní sazby minimální mzdy pro stanovenou týdenní pracovní dobu, valorizaci nejnižších úrovní zaručené mzdy pro jednotlivé profese a dojde také k navýšení příplatku ke mzdě za práci ve ztíženém pracovním prostředí.
K navýšení mzdových tarifů dala prostor nová úhradová vyhláška pro rok 2015, umožňující zdravotnickým zařízením docílit vyšších výnosů od zdravotních pojišťoven za předpokladu naplnění odpovídající produkce v oblasti ambulantní i hospitalizační péče, ale také dobré výsledky hospodaření Krajské zdravotní, a. s. v uplynulém období a určité úspory dosažené v oblasti osobních nákladů z uskutečněných organizačních opatření provedených v roce 2014.


Jiří Vondra, tiskový mluvčí Krajské zdravotní, a.s.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru