Bílina; Chomutov - Kriminalistům z teplického TOXI týmu se podařil další pěkný „úlovek velké ryby", do vazební věznice poslali 41letého cizince z bývalé členské země Sovětského svazu. Minulý týden muže podezřelého z prodeje drog zadrželi policisté ze zásahové jednotky přímo v osobním autě, ve kterém projížděl Bílinou. Policisté médiím poskytli video ze zásahu.

 

Drogy měl i při zadržení

„Muž je důvodně podezřelý, že v posledním roce zásoboval pervitinem osoby z řad narkomanů i další dealery, kteří drogy dále prodávali. Kriminalisté zadokumentovali stovky případů, kdy pervitin na Teplicku prodával, celkem za více jak rok prodal množství drog, které má na černém trhu hodnotu téměř půl milionu korun. Dalších deset gramů pervitinu u něj kriminalisté zajistili v době zadržení," uvedl teplický policejní mluvčí Daniel Vítek.

Už tady dávno neměl být

Muž byl obviněn z trestných činů nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy a také maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Už dva roky totiž pobývá na území České republiky, ačkoliv byl v roce 2013 pravomocně odsouzen k trestu vyhoštění z území naší republiky a to po dobu tří let. Na soud bude obviněný čekat ve vazební věznici, v případě odsouzení mu hrozí až deset let za mřížemi. Ve vozidle zadržela zásahová jednotka i dalšího 40letého dealera, kterého obviněný zásoboval pervitinem.

Fet prodávali i v Chomutově

Souběžně s teplickými kolegy řeší případ také kriminalisté z Chomutova. Ti obvinili organizovanou skupinu z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. „Tři ženy a čtyři muži prodávali na území okresu náhodným zájemcům pervitin, který získávali od muže z Bíliny. Od října loňského roku do současné doby prodali více než půl kilogramu této drogy a získali tak nejméně 614 tisíc korun. Soudce okresního soudu uvalil na tři muže ve věku 40, 43 a 48 let vazbu, ostatní jsou stíháni na svobodě. V případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody v rozmezí dva roky až deset let. Zajištěné drogy budou zaslány ke znaleckému zkoumání," říká chomutovská policejní mluvčí Marie Pivková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru