Chomutov – Kontrola heren v Chomutově odhalila nelegální videoloterijní automat ve Škroupově ulici. „Na provozovatele jsme podali trestní oznámení. Porušení zákona jsme oznámili ministerstvu financí a specializovanému finančnímu úřadu, který herny kontroluje," sdělil primátor města Jan Mareš. Trestní oznámení je výsledkem pravidelných kontrol v hernách.

Kontrola heren městskou policií.

Vyhlášku, kterou město zakázalo bednový hazard, provozovatelé nerespektují, protože mají stále platné licence udělené Ministerstvem financí. To hatí veškerou snahu města. Ve většině případů již ministerstvo rozhodnutí k provozu hazardních zařízení na podzim loňského roku zrušilo, ještě podle předchozí vyhlášky. Odejmutí licencí však není pravomocné, protože provozovatelé podali rozklad. To by mělo být dokončeno do pololetí. Město nemá možnost ovlivnit rychlost práce ministerstva.

Město dlouhodobě proti hazardu bojuje. Několikrát se soudilo i s Ministerstvem financí, které nerespektovalo místní regulaci hazardu. Za poslední čtyři roky poklesl počet hazardních zařízení ze 700 na 275, což je asi třetina původních. „Herny pravidelně kontrolujeme a při porušení loterijního zákona podáváme podněty ke správnímu řízení. Nejčastější zjištění jsou mladiství v herně, či hra nezletilého," doplnil vedoucí odboru ekonomiky magistrátu Jan Mareš. Chomutov několikrát vedl správní řízení za nepovolený hrací přístroj a udělil tvrdé pokuty až do výše 150 tisíc korun. Dnes porušení loterijního zákona řeší ministerstvo a specializovaný úřad, proto jim radnice posílá upozornění na porušení zákona.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru