Chomutov - Nové hlasování ve volbách se blíží a strany se začínají předbíhat v kampaních. Na sociálních sítích se začínají objevovat videa, která mají voliče přesvědčit. Výjimkou není ani ČSSD v čele s primátorem Janem Marešem. Jeho video odpovídá na otázku: Víte, proč primátor odemyká každé ráno radnici? Je skutečně primátor ranní ptáče?

Primátor Chomutova Jan Mareš.

Vstáváte tak brzo?

(úsměv) Dřív. Ano, asi jsem trochu podivín. Každé ráno vstávám tak, abych stihl necelou hodinku se psem v rámci ranního venčení a snídani.

A otevíráte pak radnici?

Když vím, že mám hodně práce, tak ano. Jinak mě předběhne paní uklízečka, která chodí na pátou. Z kolegů ale v práci nikdo nebývá.

Proč vstáváte tak brzo?

Jsem tak naučený? Nikdy mi nevadilo brzo vstávat. Už od mládí. Hodilo se mi to i při mém sportování a dvoufázovém tréninku. Ale to zná řada sportovců. Ráno jsem do školy nezaspal. Zato na odpoledku občas ano. Šel jsem domů na oběd, pak jsem si vzal knížku a za pár minut jsem spal. Paní učitelka mi nevěřila, že jsem zaspal. Ale vážně, má to i řadu výhod. Především se v klidu připravím na jednání, připravím si úkoly pro kolegy a hlavně vyřídím veškerou poštu, což je velká úspora běžné pracovní doby.

To dostáváte tolik pošty?

Ano, denně tak sedmdesát mailů. Na většinu z nich odpovídám sám. Zbytek postupuji kolegům. Je zde i řada věcí, které řeším v zastoupení města třeba ve Svazu měst a obcí, což Chomutovu také pomáhá.

Ve videu říkáte, že musíte řešit desítky až stovky problémů. To na to nemáte úředníky?

(smích) Samozřejmě, že mám. Ať si lidé myslí, co chtějí, jsou to odborníci a jsou velmi kreativní. Nicméně rozhodovací procesy jsou takto nastavené. Kromě toho řada podnětů od občanů je adresována přímo mně, a když ne, tak chci být o nich informován a hlavně o jejich řešení. Bez nadsázky řeším mnohamilionové investice, ale i odpadkové koše. Mimochodem jeden z nich, poražený, jsem minulý týden u radnice ráno zvedal.

Čili je pravdivá další věta z videa, že za vše může primátor? Jak se vám s tím pracuje?

Pravdivá je víc, než si myslíte. Jakmile se něco nedaří či nastane jakýkoliv problém v činnosti města, tak to jde na mojí hlavu. Ale to patří k primátorování. Nelze se před jakýmkoliv problémem schovat, naopak se musí co nejrychleji řešit. Teď už se mi s tím pracuje dobře. Málokdy se stane, že občan, který se na mě obrátí, není spokojen s mým řešením či vysvětlením. Ale přece nechcete divákům celé video převyprávět.

Ne to ne. Našim čtenářům je video, kde se dozví odpověď, proč primátor tak brzo vstává k dispozici níže nebo na www.facebook.com/janmarescv.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru