Karlovarsko; Chomutovsko – K velkému neštěstí na Ohři došlo o víkendu, v sobotu 10. ledna. Poté, kdy skupina vodáků vyrazila na řeku, se bohužel jeden ze tří raftů převrátil při sjíždění jezu u Jakubova na Karlovarsku (psali jsme zde). Čtyři lidé se z vody dostali, po pátém se dosud intenzivně pátrá.

hasičia141

Jakubov – Perštejn - Kadaň

Pátrání si dnes hasiči rozdělili na dvě části, úsek od Jakubova do Perštejna prohledávali záchranáři z Karlovarska, úsek od Perštejna do Kadaně pak hasiči z jednotek HZS ÚK Klášterec nad Ohří, Chomutov a dobrovolné jednotky z Klášterce nad Ohří a Kadaně. Na člunech pátrali podél obou břehů, na řadě míst pak vystupovali ze člunů a procházeli i všechna zákoutí řeky, kam v sobotu při zvýšené hladině voda z řeky zatékala. Po poledni se do akce zapojil také policejní vrtulník, který ze vzduchu monitoroval tok řeky a místa kolem obou břehů. „Po třetí hodině odpoledne bylo pátrání zastaveno, vodáka se bohužel nalézt nepodařilo," uvádí mluvčí karlovarských hasičů Martin Kasal.

Varování

Hasiči znovu varují před sjížděním řek při povodňovém stavu, tedy v době, kdy jsou hladiny a průtoky v řekách zvýšené. „Rychlý proud a větší masa vody způsobuje zcela jiné chování člunů a lodí na hladině a i zkušení vodáci se mohou snadno dostat do problémů. Především jezy jsou za vyššího stavu hladiny a při zvýšeném průtoku velmi nebezpečné. Je tak velmi riskantní v těchto podmínkách zkoušet splout jakoukoliv řeku. Bez příslušného vybavení, především osobních ochranných pomůcek jako je plovací vesta, přilba či neoprenový nebo suchý oblek, je to přímo hazard se životem," říká závěrem Kasal.

hasiči141

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru