Chomutov – Podezřelá nahnědlá obálka; kromě propiskou uvedeného nápisu „Okr. soud v Chomutově" žádné další označení; nejasný rentgen a pozdvižení bylo na světě. Justiční stráž nenechala nic náhodě, přivolala specialisty a zhruba po dvou hodinách bylo jasno.

soud131

"Mohlo to být cokoliv"

Nic neříkající balíček neznámého původu dorazil do budovy chomutovského soudu dnes v dopoledních hodinách. „Zásilka byla sama o sobě podezřelá. Přišla z chomutovského železničního depa a byl na ní pouze nápis „Okr. soud v Chomutově. V neprůhledné obálce pak byl předmět kulovitého tvaru, který se na rentgenu jevil jako jakási nádoba, která klidně mohla být granátem nebo čímkoliv podobným," vysvětluje předseda soudu Petr Šustr s tím, že na soudě i vzhledem k současným opatřením (důkladná kontrola zásilek, než se dostanou do oběhu soudu) věc nepodcenili a kontaktovali policii, pyrotechnika a hasiče.

Zhruba po dvou hodinách byl případ záhadného balíčku rozluštěn. „Po ohledání bylo zjištěno, že se jedná o kulovitý balík samolepících čárkových kódů," uvádí Šustr.

Kde se stala chyba?

Otázka, jak je vlastně možné, že balík přišel od pošty zcela neoznačený, se přímo nabízí. „To opravdu nevím. S vedoucí pošty budu určitě řešit, zda došlo k pochybení konkrétní pracovnice z hlediska označení odeslané zásilky. My se domníváme, že to chyba je," naznačuje předseda soudu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru