Chomutov – K dopravní nehodě došlo dnes kolem deváté hodiny ranní v ulici Palackého v Chomutově (u bývalé pošty). Devětadvacetiletý muž tady na přechodu pro chodce srazil autem jednačtyřicetiletou ženu, sám ji okamžitě převezl k ošetření a později kolizi nahlásil na policii.

policie121

„Řidič vozidla Škoda Felicia nedal na přechodu pro chodce přednost přecházející chodkyni, následně došlo k nedobrždění a střetu. Řidič chodkyni ihned naložil do vozidla a odvezl ji do nemocnice a poté (kolem jedenácté hodiny) kontaktoval policisty na lince 158 s tím, že je informoval o této události," uvádí k nehodě policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Zachoval se řidič správně?

Když vezmeme v potaz, kolikrát jsme vás již informovali o podobných nehodách, od kterých šofér ujel, tak tento muž reagoval „dobře". Přesto jeho postup má chyby. „Nemělo by to takto být. Řidič by měl určitě zavolat záchranku a setrvat na místě do příjezdu policie," vysvětluje mluvčí s tím, že sražený člověk může mít zranění závažného charakteru a veškerá manipulace s ním může být i při sebelepší vůli kontraproduktivní. Navíc, nehodu je potřeba na místě okamžitě zadokumentovat (postavení vozidla; kde byla chodkyně; kde došlo ke střetu). Při časové prodlevě pak může dojít k znehodnocení dokumentace (jak uvádí policie, stačí, aby se změnily klimatické podmínky – například déšť=změna brzdné dráhy) a to všechno může ve finále hrát v neprospěch řidiče.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru