Chomutov – Na pozoru by se měli mít řidiči, kteří se svými plechovými miláčky vyrazí do horských oblastí Chomutovska. Meteorologové na středu slibují sněhové přeháňky, které na mnoha silnicích mohou komplikovat dopravu.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Karel Schröter, z chomutovského střediska Správy a údržby silnic Ústeckého kraje uvedl, že všechny silnice spravované jejich silničáři jsou v tuto chvíli se zvýšenou opatrností sjízdné. „V horských oblastech na vozovkách leží vrstva ujetého sněhu, kterou jsme posypali štěrkem. Silnice v nižších polohách jsou ve směs mokré a chemicky ošetřené," řekl Karel Schöter.

Natalja Šustova z Českého hydrometeorologického ústavu na Kočkově uvedla, že přes střední Evropu přechází od severozápadu okluzní fronta. „Přes den očekáváme zataženo až oblačno, od západu na většině území slabé sněžení. Nejvyšší denní teploty -1 až 2 °C, na horách -5 až -2 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s," doplnila Natalja Šustova.

Čtenáři, informujte se pomocí diskuze na našem webu i facebooku o sjízdnosti silnic na Chomutovsku. Pomozte redakci E - Chomutovsko vytvořit on-line zpravodajství, které nejen informuje, ale také pomáhá.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru