Chomutov - Ústecký kraj je velmi znepokojen komplikacemi v krajské autobusové dopravě, které nastaly od 1. ledna zavedením nového dopravního systému. Největší problémy vznikají zpožděním spojů. Situaci průběžně řeší s dopravci, u nichž si kraj dopravu objednal na základě vysoutěžených kontraktů.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek
„Velmi nás mrzí, že došlo k takovým těžkostem, nový odbavovací systém přinesl jiné nároky na řidiče a ti musí novinky také zvládnout. Bohužel tak v některých částech kraje dochází ke zpoždění autobusů, což přináší cestujícím potíže," říká krajský radní pro dopravu Jaroslav Komínek. „Chtěl bych se proto i za dopravce a řidiče veřejnosti omluvit za problémy a požádat o shovívavost. Jsem přesvědčen, že se během několika dnů dostane doprava opět do normálních kolejí," ujišťuje radní.

Nejvíce si stěžují v současnosti lidé na velká zpoždění autobusů, v Teplicích pak na nedostatek čipových karet. Ukazuje se bohužel, že dopravci nepřipravili dostatečně své řidiče, kteří zatím nemají zkušenosti s novým systémem a navíc nyní odpovídají cestujícím na řadu dotazů, což také prodlužuje dobu odbavení. Od černa 2014 měli však všichni dopravci čas na přípravu, o změnách, které po novém roce nastanou, věděli.

Jelikož k 31. prosinci 2014 skončily osmileté smlouvy původním dopravcům, Ústecký kraj vybral v loňském roce nové dopravce ve veřejné soutěži a uzavřel s nimi smlouvy. Prvotní odpovědnost za provoz je proto nyní na dopravních společnostech, kterým se kraj snaží všemožně pomáhat, aby se vypjatá situace v autobusové dopravě co nejdříve stabilizovala.

Zdeněk Rytíř, kancelář hejtmana, vedoucí oddělení mediální komunikace

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru