Chomutov - Při právě uplynulých svátcích se museli pracovníci chomutovských Technických služeb hodně činit, na skládku během Vánoc odvezli dvakrát více odpadu než loni. Kontejnery a popelnice se vyvážely v mimořádných termínech. „Bylo velmi důležité připravit se na nával odpadu z dárků, starých spotřebičů či jídla. A přestože se o vánočních svátcích počet tun oproti roku předchozímu zdvojnásobil, Technické služby mimořádné svozy zvládly," uvádí náměstek primátora Martin Klouda.

odpad51

Co říkají čísla

V období od 22. do 28. prosince 2014 se v kontejnerech nashromáždilo 273 tun komunálního odpadu, což je jednou tolik než o svátcích roku 2013. Dvojnásobně stoupl i počet tun svezeného papíru, toho bylo 17 tun. Plastů se odvezlo 8 tun, rok předtím pak 6. Odpad z ulic odváželo sedm velkých svozových vozů, dvě avie a dvě multikáry.

Kam se stromkem

V současné době se již bude svoz odpadu řídit pevně stanoveným harmonogramem, přesný rozpis najdete na webu www.tsmch.cz. V ulicích (na čtrnácti místech města) také mimořádně přibyly velkoobjemové kontejnery určené pro odstrojené vánoční stromky, k dispozici budou zhruba do konce tohoto týdne.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru