Chomutov – Se zelenými autobusy a novými čísly jednotlivých linek se od začátku roku setkávají v ulicích města cestující autobusovou dopravou. Krok, který přimělo vedení Ústeckého kraje ke sjednocení hromadné dopravy do přilehlých částí měst je například umožnit cestovat na jeden doklad po celém kraji i v městských dopravách.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Jak uvedl krajský radní pro oblast dopravy Jaroslav Komínek, nový systém se připravoval více než dva roky. „Ze soutěže vzešli noví dopravci, kteří začnou plnit desetiletou zakázku právě v lednu 2015. Začne platit integrovaný tarif, který propojí několik dopravců v jeden systém, kdy jedinou jízdenkou můžete projet celý kraj bez ohledu na dopravce" řekl radní.

Co čeká cestující v Ústeckém kraji sjednocením autobusové dopravy

Přehledné tarify a jednoduché platby

Jednou z hlavních změn nového systému cestování regionálními autobusy v Ústeckém kraji je zjednodušení a sjednocení tarifů u všech dopravců. Ty se tak stávají spravedlivějšími a přehlednějšími. Zároveň dochází ke sjednocení způsobu platby v rámci všech dopravců v Ústeckém kraji.

Cestující se mohou těšit

Na výrazné zvýhodnění pravidelných cestujících (časové jízdné). Využití čipové karty. Snadný prodej časových jízdenek přímo u řidičů. Jednotné tarify všech dopravců v Ústeckém kraji. Jednotný způsob odbavení u všech smluvních dopravců. Výrazně lepší návaznost mezi spoji a linkami, Zlepšení bezbariérovosti Klimatizovaná vozidla Jednotný informační systém pro cestující Zvýšení kontroly kvality služeb.

Komfortní přeprava pro cestující

Zásadní snahou je výrazně zvýšit komfort cestujících při využívání regionální autobusové dopravy v Ústeckém kraji. Nově proto budou všechny autobusy všech dopravců podléhat jednotným pravidlům nastaveným krajem.

Zdroj: www.dopravauk.cz. Zde najdete Chomutované veškeré informace o novém systému a jízdní řády jednotlivých linek.

Čtenáři, pište nám náměty na zprávy, reportáže a události na e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Čtěte, co vás zajímá.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru