Krušné hory / Klínovec - První těžký úraz v novém roce zaznamenali záchranáři krušnohorské Horské služby v sobotu krátce před polednem na Dámské sjezdovce na Klínovci.

Zásah horské služby. Foto: HS ČR

Čtyřiadvacetiletá snowboardistka z německého Lipska zde v plné jízdě upadla a vážně se zranila. „V 11:50 nás zavolala obsluha sedačkové lanovky s tím, že dívka se nemůže hýbat. Když jsme dorazili s potřebným zdravotnickým vybavením na místo, zjistili jsme, že snowboardistka si zřejmě poranila páteř a také pravou horní končetinu," popsal dnešní výjezd Ondřej Vank, zasahující člen Horské služby Krušné hory.

Záchranáři dívce proto nasadili krční límec, zafixovali jí ruku a umístili ji do vakuové matrace. V té ji pak transportovali k hotelu Nástup. Zde si zraněnou převzala posádka sanitního vozu Rychlé zdravotnické pomoci, která jí ošetřovala až do příletu vrtulníku z Ústí nad Labem. Členové HS zraněnou pak do něj šetrně přemístili a Letecká záchranná služba dívku transportovala k dalšímu ošetření do nemocničního zařízení.

„Důrazně upozorňuji lyžaře i snowboardisty na nebezpečí pádu a vážného zranění. Po včerejším silném dešti je povrch sjezdových tratí tvořen velmi tvrdou sněhovou podložkou," varoval návštěvníky Klínovce náčelník Horské služby Krušné Hory Miroslav Güttner. Dodal, že všichni by měli dodržovat Desatero FIS pro bezpečný pohyb na sjezdových tratích, které návštěvníci hor najdou na webových stránkách Horské služby ČR www.horskasluzba.cz.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru