Chomutov – Dopravní policisté museli o Silvestra a na Nový rok řešit desítky dopravních nehod. Naštěstí žádný s účastníků střetu neutrpěl vážné zranění. Šlo jen o mačkání plechů.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Mluvčí krajské policie Šárka Poláčková uvedla, že na Silvestra řešili dopravní policisté v Ústeckém kraji celkem třináct střetů. „Nejčastější řidiči bourali vlivem nepřiměřené rychlosti, a to ve čtyřech případech. Ve třech nedali přednosti v jízdě a v jednom případě nesprávné předjížděli. Nesprávný způsob jízdy nebyl příčinou ani jedné nehody. Pod vlivem alkoholu byl jeden účastník střetu. Lehké zranění utrpěly dvě osoby. Hmotná škoda se vyšplhala na 433 000 korun.," dodala policistka.

Na Nový rok museli řešit dopravní policisté v Ústeckém kraji o dvě nehody méně. „Nejčastější příčinou střetů byla stejně jako na Silvestra nepřiměřená rychlost, a to v pěti případech. Ve dvou případech stál za střetem nesprávný způsob jízdy. Nesprávné předjíždění a nedání přednosti v jízdě nebyly příčinou ani jedné nehody. Pod vlivem alkoholu byl jeden účastník nehody. Lehké zranění utrpěly tři osoby. Hmotná škoda dosáhla 485 000 korun.," doplnila Šárka Poláčková.

Jednotlivé počty dopravních nehod v okresech:

Silvestr: DC – 0, CV – 2, LT – 2, LN – 4, MO – 0, TP - 3, UL – 2, dálniční odd. – 0.
Nový rok: DC – 1, CV – 2, LT – 0, LN – 2, MO – 1, TP - 2, UL – 3, dálniční odd. – 0.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru