Chomutov - Technické služby odstraňovaly letos první sněhovou nadílku. Všechny komunikace ve městě byly ošetřené v určeném limitu a bez problémů. "Předpověď o sněhových přeháňkách se vyplnila a technické služby na několikacentimetrovou vrstvu sněhu reagovaly opravdu včas. Jakmile technik zjistil závady ve sjízdnosti, ihned dispečink vyslal stroje do ulic," uvedl náměstek primátora Martin Klouda.

V půl šesté ráno 29. prosince vyjely čtyři velké sypače s pluhem, pět multicar, jeden traktor a podle potřeby pomáhaly i malotraktory. Foto: TS Chomutov

V půl šesté ráno 29. prosince vyjely čtyři velké sypače s pluhem, pět multicar, jeden traktor a podle potřeby pomáhaly i malotraktory. Komunikace ve skupině I. důležitosti, kam se zařazují trasy autobusů a trolejbusů, byly ošetřeny do čtyř hodin od výjezdu. Do dvanácti hodin od výjezdu pak byly bez problémů sjízdné páteřní komunikace a poté se technika zaměřila na ostatní ulice.

Start techniky určí dispečink, ten je od začátku listopadu v pohotovosti čtyřiadvacet hodin denně. Podle aktuálního počasí vyjíždí technik v osobním voze do ulic města a sám se přesvědčí, zda je sjízdnost v pořádku nebo ne. Jedná se o zkušeného pracovníka, který při rizikovém počasí vyráží testovat komunikace i každou hodinu. Ze zkušenosti již zná nejrizikovější úseky silnic, ty tedy projíždí nejdříve. Vizuálně kontroluje i stav chodníků a okolí.

První sněhovou nadílku zvládly technické služby bez problémů. Ze silnic I. třídy nejdříve vozy odstranily sníh, poté je ošetřily solí. Na chodníky je sůl používána v minimální míře, aby nekontaminovala pásy zeleně. Jsou tedy ošetřené inertními materiály. Na schodištích, lávkách či některých vytipovaných místech musejí pracovníci tento materiál sypat ručně.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru