Všehrdy - Odsouzení Věznice Všehrdy se v letošním roce pečlivě připravovali na vánoční svátky. Dospělí odsouzení z 1. ubytovny si připravili překvapení ve formě půlhodinového předvánočního vystoupení pod vedením vychovatele Miroslava Dvořáčka.

Vystoupení ve věznici. Archiv Vězeňské služby ČR

Různé scénky a hudební ukázky tak mohli ještě před svátky předvést vedení věznice, zaměstnancům oddělení výkonu trestu a ostatním odsouzeným. Nechybělo ani vánoční cukroví, které odsouzení upekli v rámci samoobslužných aktivit.

Od jara letošního roku zabrala mimopracovní čas více jak 40 odsouzeným příprava a výroba výstavních předmětů a obrazů, které mohou návštěvníci zhlédnout v kostele sv. Kateřiny na chomutovském náměstí. Vybraní odsouzení, kteří se na zhotovení výrobků podíleli, měli možnost 15. prosince svá dílka vidět přímo na místě, kdy jim na tento den bylo umožněno opustit věznici formou extramurálních aktivit v doprovodu odborných zaměstnanců věznice.

Mohli si tak prohlédnout nejen výstavu v kostele, ale i prostory Oblastního muzea, včetně atria a pohyblivého betlému. Po dobu vánočních a novoročních svátků mají odsouzení připraveny různé sportovní či vědomostní soutěže. Mladiství odsouzení si pod vedením vychovatelky - terapeutky připravili na 1. ledna 2015 pro ostatní odsouzené na své ubytovně netradiční pojetí známé pohádky pod názvem „Jak to bylo s Červenou Karkulkou".

Štědrovečerní chod ve věznici byl tradiční, vepřový řízek, bramborový salát a vánoční pečivo, na Nový rok je připraveno k obědu uzené maso, čočka na kyselo a sterilovaná okurka. Návštěvy u odsouzených budou po dobu vánočních svátků probíhat dle celoročního plánu návštěv.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru