Chomutov - Procházku o Štědrém dni si mohou lidé zpříjemnit Živým betlémem na náměstí 1. máje v Chomutově. Tradiční příběh o narození Ježíška návštěvníci shlédnou v jedenáct hodin a poté ještě několikrát až do tří hodin odpoledne.

"Přesné doby hraní příběhu není možné určit, v jesličkách totiž bude živý malý Ježíšek a musíme tedy brát ohledy na jeho potřeby," uvedla organizátorka betlému Věra Stejná.

V jesličkách se přes den vystřídají dva Ježíškové, miminka jsou letos oba chlapci, kterým ještě nebylo ani půl roku. "Jeden chlapeček se jmenuje Matýsek a druhý Václav Matěj," doplnila Věra Stejná.

Na náměstí bude kromě živého betlému o Štědrý den k vidění také mechanický Fialův betlém. Třiadevadesát pohyblivých figurek a dalších 161 statických zaujme děti i dospělé na dlouhé minuty. Betlém, který vyrobil chomutovský řezbář Josef Fiala, je nápadně podobný Chomutovu. Vrcholu vévodí divadlo včetně známé mušle, kde se lidé baví a tančí. Lidé také jistě poznají větrný mlýn a roubenou chalupu ze skanzenu Stará Ves či zříceninu hradu Hasištejn.

Podrobný program Chomutovských Vánoc najdete na webu www.echomutov.cz/vanoce.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru