Jirkov - „Kupte si něco a dostanete zadarmo sušenku," lákaly učitelky ve stánku v Kostelní ulici kolemjdoucí, aby si koupili výrobek dětí a přispěli tím na dobrou věc, na provoz jirkovského spolku Prohandicap. Ani této návnady ale nebylo třeba, výtěžek z prodeje opět překonal částku, která se vybrala mezi lidmi v loňském roce.

jirkov2212

„Je vidět, že výrobky dětí a seniorů jsou už na takové úrovni, že si pro ně někteří chodí přímo cíleně, aby pořídili vkusné a originální dekorace nebo dárky pro blízké," nabízí svůj postřeh místostarostka Dana Jurštaková.

Během dvou dní tak návštěvníci a návštěvnice adventních trhů v Jirkově utratili přesně 120 586 korun. Kupovali ručně pletené ponožky, čepice, šité zástěry, prostírání, andílky, keramické hrnečky, zvonky, misky, funkční nástěnné hodiny. Nespočet bylo také drobností jako obrázkových kamínků, filcových ozdob, slaměných dekorací, perníčků a svícnů či věnců. Podávaly se krušnohorské placky, gulášová polévka, zelňačka, punč, ořechovník či perník. Výtěžkem ze svého občerstvovacího stánku přispěli také jirkovští hasiči.

Vybrané peníze jsou určeny pro místní spolek Prohandicap, který pomáhá rodičům zdravotně handicapovaných dětí s dopravou do škol v Jirkově a Chomutově. Obnos bude použit na uhrazení části výdajů na provoz automobilu, včetně nákladů na dopravu a také umožní připravit a zprostředkovat dětem kulturní a společenské akce.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru