Strupčice - Nejen vedení obce ale také občané mohou začít předběžně oslavovat! Regionální rada severozápad přidělí obci dotaci na výstavbu sportovní haly, a to přibližně ve výši 24 milionů korun.

Vizualizace nové sportovní haly. Foto: Obec Strupčice

"Informace je zatím ústního charakteru od vedení ROP (regionální rada severozápad) a pro celkové stvrzení zbývá ještě vše stvrdit smlouvami, ale jelikož náš projekt získal dostatečný počet hodnotících bodů, nic nebrání tomu, aby se mohla podepsat smlouva a zahájit práce na stavbě," informoval starosta Strupčic Luděk Pěnkava.

"Nebyl to vůbec lehký úkol získat takovouto dotaci. Běžný člověk, který do problematiky žádostí o dotace nevidí, si neumí ani představit, kolik úsilí bylo vynaloženo, abychom splnili podmínky a mohli vůbec žádat o dotaci," připomíná starosta.

Další nelehká věc, která nyní Strupčice čeká, je z časového hlediska samotná stavba haly. Ta musí být zkolaudována do října 2015. "Až po kolaudaci uhradíme celou zakázku stavební firmě Jiří Kejř Všestudy, která bude jako vítěz výběrového řízení akci realizovat," dodává Luděk Pěnkava.

Sportovní hala bude stát mezi tělocvičnou ZŠ a fotbalovým hřištěm za hřbitovem. Bude propojena chodbou se stávající tělocvičnou, její hrací rozměry budou 40 x 20 metrů. Směrem od fotbalového hřiště do ní bude vstup pro veřejnost a budou tady ještě šatny, které budou moci využívat i fotbalisté pro mistrovské zápasy a v 1.patře také cvičební místnost buď pro ženy nebo stolní tenis a také posilovna. V přízemí se počítá s občerstvením a barem, protože halu chceme využívat i pro velké obecní kulturní akce, jako jsou plesy nebo akce plánované na koupališti a které na poslední chvíli zhatí počasí.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru