Chomutov - Počet majitelů aut, kteří nepřeparkovali v době komplexního blokového čištění, se opět zvýšil. V práci technickým službám letos překáželo přes šest stovek aut.

 

Čištění chomutovských ulic. Foto: TSMCH

"V posledních letech se toto číslo navyšuje vždy o zhruba padesát nezodpovědných řidičů. Tento negativní trend se potvrdil i letos. Plochy pod auty tak zůstaly nevyčištěné," uvedl náměstek primátora Martin Klouda. V loňském roce překáželo při čištění 557 aut, letos už 602.

Technické služby již dokončily druhé kolo blokového čištění města. O zbavení komunikací nečistot se letos staralo průměrně sedm řidičů, dva dělníci, dva závozníci a osm pracovníků veřejně prospěšných prací. "Celkem jsme svezli více než osm set tun odpadu, z toho bylo sedmasedmdesát tun z velkoobjemových kontejnerů přistavených v době čištění v jednotlivých ulicích," upřesnil vedoucí svozu odpadů Samir Kharboutli. Množství odpadu z kontejnerů je srovnatelné s loňským rokem, celkové množství odpadu z komunikací je letos o 145 tun nižší. Ulice technické služby pokropily 1 787 kubíky vody.

Komplexní blokové čištění zajišťují dva chodníkové a dva silniční samosběry, dva kropicí vozy a dva menší náklaďáky.
Technika určená k čištění vyjede do ulic zas až v dubnu příštího roku. Lidé budou opět s dostatečným předstihem upozorněni na zákaz parkování v době čištění prostřednictvím cedulí, veškeré informace najdou také na webu www.tsmch.cz.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru