Kadaň - Laco Bittner, velký fanda do techniky a tvorby videí. Rostislav Vošický, velký znalec přírody a sportovec. Oba jsou navíc místními patrioty. Letos na jaře je proto napadlo spojit své síly a zkusit představit zajímavá přírodní místa jinak.

Snímek z videa, které netradičně ukazuje Kadaň.

A tak vzniklo například krátké video (najdete jej zde) o jisté přírodní zajímavosti kousek nad Chomutovem. Video mělo úspěch, ale ohlasy byly především od starší generace. Proto autoři přemýšleli o tom, jak videa zatraktivnit i pro mladší diváky.

"Naše představa je spojením moderních sportů (parkour, free runnning, street workout) se zajímavými místy regionu dokázat, že severní Čechy nejsou jen hnědouhelné doly, výsypky, továrny, ale že zde také máme stejně hodnotné lokality jako na Šumavě nebo v Bílých Karpatech a to třeba orchidejové louky, lesy zařazené do evropsky významných lokalit, rašeliniště, které jsou jedny z největších v republice, hrady, zámky, nebo opravená středověká centra měst," říká Vošický.

První byla Kadaň

Před pár dny zveřejněné video, kde parta mladých sportovců předvádí své kousky na zajímavých místech Kadaně, upoutalo obrovskou pozornost zvláště na sociálních sítích, které používají hlavně mladí lidé. "Reakce jsou velmi pozitivní, a to nás motivuje do tvorby dalších dílů. Máme v plánu videa zatraktivnit nejen předváděnými sportovními výkony, ale také po technické stránce. Umím si představit lepší nasvícení scén, použití kamerového jeřábu, nebo zatraktivnění prezentace textových popisků zajímavých míst našeho regionu," plánuje nadšený tvůrce videí Bittner.

Kadaň - tricking, freeruning, street workout from Ladislav Bittner on Vimeo.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru