Chomutovsko – A je to tady. Dlouho očekávaný zážitek v podobě třetího a závěrečného dílu hobití ságy, Hobit: Bitva pěti armád, je na spadnutí. Pár dní po londýnské premiéře přichází snímek také na tuzemská plátna, uvedení filmu je naplánováno na 11. prosince, čas 00:01 hodin. Z našich kin se české premiéry zúčastní kadaňská Hvězda, klášterecká Egerie a chomutovský Svět. A my pro vás na tuto akci máme vstupenky, vždy po dvou do každého z uvedených kin.

bilbo812

Fenomén jménem Hobit

Představovat fanouškům Petera Jacksona (režisér) a jeho epickou trilogii o hobitech v čele s Bilbo Pytlíkem není ani moc třeba. První díl, Hobit: Neočekávaná cesta, byl na stříbrná plátna uveden na konci roku 2012, za rok následovala část druhá, Hobit: Šmakova dračí poušť a nyní, opět po roce, přichází velký vrchol. O tom, že se jedná o dokonalý celosvětový fenomén, svědčí výdělky jednotlivých dílů. Ten první během pouhých čtyř měsíců dokázal vydělat přes miliardu dolarů (jako patnáctý film v historii kinematografie a překonal i Jacksonova Pána prstenů), díl druhý se pak na tržbách pohyboval někde kolem 650 milionů dolarů. Při rozpočtu zhruba 300 milionů dolarů jsou to výdělky více než slušné.

Co říká o filmu Warner Bros.CZ

„Hobit: Bitva pěti armád" uzavírá epické dobrodružství Bilbo Pytlíka, Thorina Pavézy a skupiny trpaslíků. Když se jim v boji proti draku Šmakovi podařilo dobýt zpět svou vlast, nechtěně vypustili do světa smrtící sílu. Rozzuřený Šmak dští svůj spalující hněv na bezbranné muže, ženy a děti v Jezerním městě. Thorinova posedlost hromaděním znovu nabytého pokladu, kterému i přes Bilbovu snahu obětuje přátelství i čest, dožene Hobita k zoufalému a nebezpečnému rozhodnutí. Ale ještě větší nebezpečí je čeká. Sauron, o jehož krocích nikdo kromě čaroděje Gandalfa nic netuší, tajně vyslal obrovskou armádu Skřetů, aby zaútočila na Osamělou horu. S tím, jak se stahují mračna stupňujícího se konfliktu, jsou Trpaslíci, Elfové a Lidé postaveni před volbu, zda se sjednotí či budou zničeni. Budoucnost Středozemě visí na vlásku a v epické bitvě pěti armád bojuje Bilbo o život svůj i svých přátel.(zdroj. www.csfd.cz)

Půlnoční představení

O popularitě snímku svědčí také jeho nasazování v našich kinech. Kromě půlnoční premiéry poběží film v Chomutově tentýž den ještě třikrát, v Kadani dvakrát, v Klášterci jednou a stejně tak bude k vidění také v Jirkově (více najdete zde). Člověk by si řekl, že o půlnoci do kina asi moc lidí nepůjde, opak je ale pravdou. „Na premiéru už máme z poloviny zarezervovaný sál," uvádí vedoucí kadaňské Hvězdy Karolína Nejepsová. Rezervace se podle slov „kinařů" začínají plnit i na další dny.

Hrajeme o třikrát dva lístky

Chystáte se na Bitvu pěti armád vyrazit? A chcete být přímo na premiéře? E-chomutovsko pro vás připravilo třikrát po dvou vstupenkách (jednou do Chomutova, jednou do Kadaně, jednou do Klášterce). Kdo s námi soutěží, pravidla dobře zná. Správně odpovědět na jednoduchou otázku, odpověď poslat na redakční poštu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. (do mailu nezapomeňte uvést své telefonní číslo, abychom vás mohli v případě výhry kontaktovat) a čekat, zda se na vás usměje štěstí. Uveďte také, které kino preferujete a zda byste v případě výhry měli zájem i o jiné město. Uzávěrka soutěže bude ve středu, 10. prosince v 12.00 hodin přesně. POZOR, PREMIÉROVÁ PROJEKCE SE KONÁ 11. PROSINCE V ČASE 00:01, TEDY V NOCI ZE STŘEDY NA ČTVRTEK.

Soutěžní otázka: Napište nám, kolik Oscarů získal třetí díl Pána prstenů: Návrat krále.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru