Chomutov - Dětská hřiště ve městě jsou pravidelně kontrolována několikrát do roka, jednou v roce je kontrola prováděna nezávislým certifikovaným technikem. Právě tu mají nyní všechna chomutovská dětská hřiště za sebou. "Bezpečnost v místech, kde si hrají děti, je na prvním místě. Kontrola pak odhalí i nedostatky běžnému oku nepostřehnutelné. Každá taková vada musí být ihned odstraněna, aby hřiště bylo bezpečné," uvedl náměstek primátora Martin Klouda.

hřiště812

Nejvíce škodí vandalové

Při hlavní kontrole se technik zaměřuje opravdu na všechno. "Hodnotí celkovou bezpečnost herních prvků, jejich pevnost, dopadové plochy i bezpečnost různých otvorů," uvedl kontrolor Lukáš Ondráček. Při práci jednak bedlivě používá své zkušené oko, ale také kalibrované sondy, které odhalí možnou závadu uvnitř konstrukcí. Po letošní kontrole je jasno v tom, že hřištím nejvíce škodí vandalové. "Například po řezání noži či jinými nástroji do dřevěných částí vznikají ostré hrany, které na hřištích nesmějí být. Někdy chybí kotevní prvky, které někdo ukradl," vyjmenoval Lukáš Ondráček. Závadou je i úbytek dopadové plochy, tedy míst, kam děti doskakují, odrážejí se při houpání nebo dojíždějí ze skluzavky.

Všechny vady zjištěné certifikovaným technikem či vlastními kontrolami technické služby okamžitě opravují. "Herní prvky pravidelně kontrolují také naši zaměstnanci. Často nám závady hlásí i sami obyvatelé města. Po řádění vandalů se o problému někdy dozvíme i od městských policistů," uvedl ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru