Chomutov - Kvůli „kupčení s hlasy" padlo další policejní obvinění, to se tentokrát týká voleb v Chomutově. Ze spáchání trestného činu maření přípravy a průběhu voleb a referenda obvinil policejní komisař pětačtyřicetiletého muže z Chomutova. Ten měl podle kriminalistů kontaktovat několik osob s příslibem finanční odměny za volbu jisté politické strany.

volby512

Lístek za dvě stovky

„Oslovení občané, kteří dostali vyplněný volební lístek, ani nevěděli, jakou stranu vlastně volí," uvádí krajská policejní mluvčí Alena Bartošová s tím, že odměnou za hlasování bylo dvě stě korun českých. „Obviněnému hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody od šesti měsíců až do tří let. Chomutovští policisté na případu nadále pracují," dodává ještě Bartošová.

Zatím je bilance 4+1

Aktuálně šetří policisté ovlivňování výsledků voleb v osmi městech a obcích našeho kraje. Jedná se o Rumburk, Šluknov, Chomutov, Kadaň, Bílinu, Litvínov, Malé Březno na Mostecku a Ústí nad Labem, v Lovosicích už byl dokonce jeden případ předán státnímu zástupci. „Ve všech přijatých podnětech stále vyslýcháme osoby, shromažďujeme důkazy a vyhodnocujeme získaný materiál. Úkony trestního řízení jsou zahájeny v případech týkajících se šesti měst (Rumburk, Šluknov, Chomutov, Litvínov, Malé Březno na Mostecku a Ústí nad Labem). Kvůli ovlivňování výsledků voleb jsou nyní trestně stíhány čtyři osoby (Chomutov, Malé Březno na Mostecku a Litvínov (dvě osoby)," vypočítává mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru