Ústecký kraj – Krajští radní navrhli Zastupitelstvu Ústeckého kraje rozhodnout o poskytnutí peněžitého daru Hasičskému záchrannému sboru Ústeckého kraje ve výši 5 milionů korun a Krajskému ředitelství policie Ústeckého kraje ve výši 4 milionů korun.

policievybavení112

Hasiči

V rámci rozpočtu na rok 2015 je naplánována částka 9 milionů korun určena na nákup nového vybavení. V případě hasičů se bude jednat například o dýchací přístroje přetlakové, pneumatické zvedací vaky, nafukovací stany, přetlakové obleky, zásahová vozidla do 3,5 t, sady vyprošťovacího hydraulického zařízení, záchranářské vybavení či nákup technických prostředků požární ochrany.

Policie

Seznam policejní je poněkud delší. Pořizovat by se mělo dokumentační a výjezdové vozidlo a dále pak mobilní výcviková a výjezdová základna pro vodní záchranu, ruční, čelové, vodotěsné svítilny, záchranné čluny, pádla, pracovní oděvy, kombinézy, rukavice, grafická stanice pro zpracování videozáznamů, suché obleky do vody, vozidlové videokamery, sněžnice, profesionální fotoaparát, zdravotnické batohy první pomoci, neoprenové záchranářské kombinézy, zásahový kabát, obuv, videokamery, záchranné vesty, přilby, lezecké kombinézy, plovoucí lana, záchranářské zavírací a pevné nože, žebříky, pevné lodní háčky, figurína na nácvik transportních technik.

Cílem je zkvalitnění celého systému

Při společném jednání s řediteli a ekonomickými náměstky jmenovaných složek byl Ústecký kraj požádán o možnost převedení finančních prostředků oproti zatím stávajícímu systému nákupu věcných darů prostřednictvím krajského úřadu. Takto lze nakupovat vybavení pro jmenované složky centrálně přes systém Ministerstva vnitra ČR. Cílem vybavení složek integrovaného záchranného systému v Ústeckém kraji je zkvalitnění operativní komunikace mezi jednotlivými složkami IZS, krizovými štáby v rámci Ústeckého kraje a zejména technického vybavení složek integrovaného záchranného systému pro záchranu životů a majetku občanů Ústeckého kraje.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru