Karlovy Vary – Vánoce. Kouzelný čas pohody a klidu v dnešní uspěchané době. Svojí jedinečnou atmosférou dokáží učarovat malým i velkým, dětem i dospělým, klukům a holkám stejně jako mužům či ženám. Sváteční doba se kvapem blíží a my pro vás máme tip na zajímavý výlet. Ještě než se ve vašich domovech rozsvítí vánoční stromky, vydejte se do Karlových Varů na zámeček Doubí. Zavítejte do vánoční fantazie, navštivte magický Vánoční dům...

VIDEO: ZÁMEČEK DOUBÍ, TO JSOU VÁNOCE KAŽDÝ DEN

Výlet, nákup, inspirace

Vánoční dům na zámečku Doubí je splněnou touhou paní Jiřiny Regietové. „Vánoce miluji. Mít něco takového, jako je Vánoční dům s celoročním provozem, bylo mým životním snem," usmívá se sympatická majitelka vánoční nádhery. O tom, že se jí podařilo vytvořit něco unikátního, svědčí všudypřítomné nadšené reakce návštěvníků. Někdo sem jezdí pro inspiraci, někdo nakoupit vánoční novinky, někdo jen tak na výlet. Jedno ale mají všichni společné, návštěva Vánočního domu je pro každého zážitkem. „Jsem ráda, že se u nás lidem líbí. Pro mnohé se výlet k nám stal každoroční předvánoční tradicí," pochvaluje si „zámecká" paní.

Otevřeno každý den už sedm let

Vánoční dům, přístupný jakýkoliv den v průběhu roku, vyrostl v Karlových Varech před sedmi lety. Za tuto dobu prošel svým vývojem, hodně věcí přibylo, rozrostl se. Co je důležité, žádný rok není stejný. I pro pravidelné návštěvníky je tak každá další prohlídka novinkou. „Kompletní výzdoba a nabídka se mění vždycky na přelomu září a října. Slovem kompletní je myšleno opravdu vše, poduškami v kavárně počínaje, až po poslední ozdůbku konče," vysvětluje paní Jiřina.

vánočnídůmc281170 kilometrů světel

Jak velká práce to asi musí být, si uvědomíte, když vše vidíte na vlastní oči. Ozdob, ozdobiček, cingrlátek a všech možných doplňků je v Domě na desetitisíce, samotné osvětlení (kabely) pak měří přibližně sedmdesát kilometrů. „Máme zde vánoční ozdoby z celého světa. Skleněné, krajkové, textilní, dřevěné, voskové, plus třeba originální dekorace k výzdobě interiérů. Ty si vyrábíme sami," vypočítává majitelka a ještě dodává, „kromě jmenovaného máme také ručně malované české skleněné ozdoby, vyráběné přímo pro náš Vánoční dům." A co je na tom všem nejlepší? Cokoliv, co zde uvidíte a zatoužíte mít doma, můžete si okamžitě koupit.

Počítáme medvídky

Výlet do Vánočního domu je dobře na několik hodin, přesto v žádném případě neunudí. Když už se budete cítit unaveni, můžete posedět v Andělské kavárně, popřípadě venku na nádvoří nad svařáčkem a domácím cukrovím. Vaše děti si mezitím v klidu proběhnou „kouzelné městečko". Zabavit se mohou také počítáním medvědů. O co jde? „Je to naše letošní soutěž. Vloni jsme počítali rybičky v akváriu (samozřejmě vánočním – pozn. redakce), letos počítáme medvídky," ukazuje Jiřina Regietová na prosklenou skříň s plyšáky.

Při pohledu na množství brumlů je jasné, že to nebude úkol jednoduchý. „To vážně ne," směje se milovnice Vánoc a je neoblomná i při dotazu na počet, „neřeknu, běžte si je spočítat." Nezkoušeli jsme to, byť je výhra v podobě dárkového balíčku lákavá.

Návštěvy z celého světa

Vánoční dům v Karlových Varech je právem místní pýchou. Ročně sem přijede kolem třiceti tisíc lidí, výjimkou nejsou ani návštěvy zahraniční. V návštěvní knize skví se zápisy snad všemi jazyky světa. „Je pravda, že k nám jezdí lidé ze všech konců zeměkoule, nejvíce jich je ale stále z naší republiky. Za to jsme moc rádi, protože hlavně pro ně jsme to dělali," míní vážně majitelka.

Otevřeno non-stop

Do Vánočního domu se můžete skutečně vypravit v jakýkoliv den a téměř v jakýkoliv čas (to platí i pro Štědrý den (do 14 hodin) a 1. i 2. svátek vánoční). Otevřeno je od 10 do 20 hodin, za vstup zaplatíte 50 korun, vaše děti a senioři korun 30. Vstupenka je navíc slosovatelná (opět se hraje o balíčky Domu) a když si zde něco koupíte, dostanete příští vstup zdarma.

Chcete vědět ještě více? Další potřebné informace najdete na webových či facebookových stránkách Vánočního domu, jeho návštěvu byste si ale stejně neměli nechat ujít.

vánočnídůmb2811

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru