Chomutov - V souvislosti s chystanými změnami (od 1. ledna 2015) v linkové autobusové dopravě objednávané Ústeckým krajem jsou pro veřejnost ve městech připraveny na prosinec informační a propagační akce. Na náměstích a frekventovaných místech budou postaveny nové zelené autobusy s logem Dopravy Ústeckého kraje a občané se zde budou moci zeptat na vše, co je v souvislosti se změnami zajímá. Do Chomutova zavítá propagační bus příští středu, tedy 3. prosince.

doprava2811Autobus bude přistaven před obchodní centrum Chomutovka (9.00 – 17.00) a na místě vám zaměstnanci oddělení dopravní obslužnosti vysvětlí změny tarifu, možnost pořízení zvýhodněných časových kupónů, případné změny v jízdních řádech, postup v integraci MHD velkých měst a drážní dopravy a další novinky, které rok 2015 a další přinesou. K dispozici budou také tištěné letáky a magazíny o krajské dopravě.

„Propagační akce je zatím připravená v osmi městech, může se ještě rozšířit. Každý, kdo bude mít zájem si prohlédnout nové autobusy nebo získat informace, je srdečně zván," zve radní pro dopravu Jaroslav Komínek.

Nový systém Doprava Ústeckého kraje přinese řadu změn, které by měly podle názoru odborníků na dopravu zkvalitnit a zpřístupnit autobusovou dopravu pro obyvatele Ústeckého kraje. Přechod na zónově-relační tarif zohlední spravedlivě a stejně na území celého kraje skutečně ujetou vzdálenost, navíc nabízí možnost pořízení výrazně výhodného časového jízdného, které pro pravidelně dojíždějící přinese zajímavé slevy. Zastavování na znamení dopravu zrychlí, autobusy na zavolání zase umožní obsluhu i menších obcí, kam by vůz pravidelně nezajížděl. „V budoucnu očekáváme dohodu s městy a dopravními podniky o integraci MHD do systému, čímž by se pro občany doprava ještě více zjednodušila a zlevnila," uvádí mluvčí Krajského úřadu Magdalena Hanáčková.

Více informací můžete najít na webovém portále úřadu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru