Chomutov – Chomutovský rozpočet na rok 2015, respektive jeho provizorium, budou radní města schvalovat 8. prosince, připravený návrh radnice již zveřejnila a zároveň k němu uspořádá seminář pro širokou veřejnost. Občané se tak osobně budou moci ekonomů města na rozpočet zeptat, popřípadě k němu zaslat své připomínky.

radnice2811

„Návrh rozpočtu pro město i jeho organizace je zodpovědně připravovaný už od léta. Nyní mají občané příležitost se s ním seznámit na úřední desce a prvního prosince také na veřejné prezentaci před schválením v radě. Nejen po zbytek letošního roku, ale i začátek toho příštího do zvolení nových orgánů města je zajištěný chod města a jeho organizací," uvedl primátor Jan Mareš.

Provizorium? Čeká se na nové zastupitele

Připravený rozpočet čekal na nově zvolené zastupitele, kteří měli projednat a schválit, jak bude město v roce 2015 hospodařit. Protože však Krajský soud zneplatnil hlasování v říjnových komunálních volbách v Chomutově, nové zastupitelstvo zatím město nemá. O termínu nového hlasování rozhodne ministr vnitra. V praxi to znamená, že ve své práci pokračuje primátor se svými náměstky a rada města. „Rada má ze zákona oprávnění schválit rozpočtové provizorium a stanovit jeho pravidla. Rozpočtové provizorium potrvá až do doby, než rozpočet projedná a schválí nově ustanovené zastupitelstvo," řekl ekonom města Jan Mareš. Po schválení rozpočtu se příjmy a výdaje rozpočtového provizoria stávají příjmy a výdaji rozpočtu po jeho schválení.

Seminář 1., připomínky do 5., schvalování 8. prosince

Seminář pro veřejnost se uskuteční v zasedací místnosti v pondělí 1. prosince od 16 hodin. Již tady mohou lidé vznášet své připomínky, další možností připomínkování je forma písemná na odbor ekonomiky a to až do 5. prosince. Poté bude moci rada města na svém zasedání 8. prosince rozpočtové provizorium schválit. Město i jeho organizace pak budou podle schválených pravidel hospodaření fungovat dál. Na rozhodnutí nového zastupitelstva však musí počkat například prodeje majetku města nebo poskytování dotací nad 50 tisíc korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru