Chomutov – Předvolební, volební a zčásti i povolební tahanice a třenice neberou konce. PRO Chomutovu se nelíbí ve městě nastalá situace a žádá premiéra a šéfa ČSSD Bohuslava Sobotku o pomoc. V dopise se píše o korupci, lžích a podvodech jiných, na „šméčko" na vlastní voliče v podobě koaličního kontraktu s komunisty už hnutí jaksi zapomnělo.

dopisa2711

Co si o tom má myslet občan?

Celá záležitost jeví se poněkud zvláštně a běžný občan se v některých krocích „některých" stran přestává orientovat. První stížnost na volební výsledky poslal ke krajskému soudu právě lídr vítězné strany PRO Chomutov a horký kandidát na primátora pan Daniel Černý. Tehdy k tomu uvedl, že více než o mandáty jde straně o spravedlnost (psali jsme zde). Soud vyhověl a nařídil nové volby. Že se do jejich vyhlášení nebude měnit rada města, bylo více než jasné. I to je ale z pohledu PRO Chomutova špatně, další stížnost (žádost, dopis) na sebe nenechala dlouho čekat. Adresátem je tentokrát premiér ČR a šéf ČSSD Bohuslav Sobotka.

Slovo Daniela Černého

„Pan premiér na konci minulého roku v rozhovoru uvedl, že ČSSD v Ústeckém kraji potřebuje radikální změny a že prostor ve straně musí dostat lidé, kteří nejsou spojeni s kartelem, který zde fungoval v minulých letech. Tato slova nám dala naději změn k lepšímu. Nakupování hlasů pro ČSSD ovšem ukázalo, že plánované změny byly málo radikální, a to je ke škodě všech obyvatel měst, kde „stará" sociální demokracie vládne," uvádí k tomu na stránkách PRO Chomutova Daniel Černý. K němu se v dopise přidal ještě Petr Globočník ze strany Zelení PRO Litvínov.

Co PRO vlastně chtějí? Je toho více, v kostce ale z posledního odstavce zmíněného dopisu: „Pane předsedo, prosíme, nedovolte již, aby v Chomutově, v Litvínově ani nikde jinde, nereprezentovali ČSSD ti, kteří demokratické principy zrazují podlými podvody při volbách a rozsáhlou korupcí při vládnutí."

Slovo primátora

A co na to říká stávající primátor? „Pokud někdo chtěl naší straně ve volbách pomoci 79 upravenými hlasovacími lístky, tak se mu to opravdu „povedlo". Jednoznačně se od tohoto přístupu distancuji, považuji jej za provokaci a nezbývá mi, než jen suše konstatovat, že za takovou podporu „děkuji". Opravdu v uvozovkách, protože se mu podařilo podsunout veřejnosti další kauzu a poškodit to, co se za čtyři roky podařilo v našem městě vybudovat. Přestože si část voličů myslí, že je nutná změna a tvrdí, že nevedu město dobře, mnohá hodnocení říkají opak," uvádí primátor a pokračuje, „posledním důkazem a objektivním hodnocením jsou výsledky srovnávacího výzkumu Město pro byznys, kde, jak uvedla média: „Druhé místo přinesl Chomutovu hlavně přístup radnice." Celé čtyři roky jsem se choval k našemu městu zodpovědně. Svědčí o tom dobrá práce magistrátu, svědčí o tom veřejné informace o uzavíraných smlouvách na webu města, portál veřejného zadávání, rozklikávací rozpočet města na webu města, ocenění za městské noviny, za přístup k rodinám, mnoho dalšího, ale hlavně výsledky hospodaření."

„Pan Černý by se měl podrobně seznámit se zákonem o obcích"

Jan Mareš posílá vzkaz také svému možná budoucímu nástupci. „Musím se důrazně ohradit vůči slovům pana Černého, který znovu veřejnosti podsouvá, že současné vedení města, tedy rada města, někdy zneužila či v současné době překlenovací době zneužije svého mandátu a bude jednat protizákonně. Pokud kdy měl pochybnosti, ať pouze nevypouští z úst spekulace manipulující veřejnost, ale podá trestní oznámení. Spíše by se však jako kandidát na primátora měl podrobně seznámit především se zákonem o obcích, který jasně říká, jakými kompetencemi a možnostmi rada v této době disponuje," uzavírá primátor.

Dopis panu Sobotkovi v plném znění

dopis2711

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru