Chomutov – Již třetí zimu bude chomutovská radnice pomáhat lidem bez domova, již třetí zimu se budou vydávat teplé polévky, oblečení a deky. „Od pondělí prvního prosince začneme s výdejem polévek, teplého čaje a pečiva lidem bez domova. Už několikátou sezónu takto sociální pracovnice bezdomovcům nejen pomáhají, ale při té příležitosti s nimi komunikují o další pomoci," uvedl náměstek primátora Martin Klouda.

polévka2711

Rajská jim nejede

Polévky, které vaří Sociální služby Chomutov, vydávají potřebným sociální pracovnice a pomocníci z neziskových organizací v zadním traktu magistrátu, v takzvané Podkově. Ne vždy se ale navařené jídlo setká s úspěchem. Nad některými polévkami se bezdomovci doslova ošklíbají. „Tradičně jim moc nechutná rajská, naopak s povděkem kvitují různé vývary," říká vedoucí sociálního odboru Kamila Faiglová s tím, že ani letos se ale větší úpravy jídelníčku nechystají. „Budeme vařit stejné druhy jako v letech předchozích," doplňuje vedoucí. Výdej polévek potrvá až do konce zimy.

Na ubytovny nechtějí

V Chomutově je v současné době bez domova asi šedesát lidí. Sociální pracovnice se jim snaží pomoci nejen polévkou, ale zároveň i teplým oblečením a dekami z nedávné sbírky a v neposlední řadě také s nalezením ubytování či vyřízením potřebných dokladů a dávek. Co se ale například ubytování týká, ne vždy bezdomovci o takovou pomoc stojí. Na ubytovnách by museli dodržovat určitá pravidla, jako největší problém se jeví zákaz popíjení alkoholu v budově, a to se jim zrovna moc nelíbí. Podle vlastních slov jim na ulici špatně není, problémem bývá zpravidla pouze zimní období.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru