Chomutov; Most - Více než osm set kilogramů tabáku, čtyřicet tisíc kusů nezdaněných cigaret, tabákovou baličku a obalový materiál objevili chomutovští celníci v sousedním Mostě. Na tabákovou stopu zavedl kontrolory služební ovčák Max.

tabák2511

Bylo toho požehnaně

K zásahu celníků došlo při běžné kontrole jedné z místních „večerek", provozované mužem vietnamské národnosti. Podezření na „levotu" přišlo ve chvíli, kdy pes, vycvičený na vyhledávání tabákových výrobků, zavedl psovoda ke dveřím skladu, jenž ani nesousedil s kontrolovanou provozovnou. „Celníci tady nalezli nejen 40 960 kusů cigaret různých značek, které nebyly označeny platnými tabákovými nálepkami, ale i čtyři krabice po 100 kg řezaného tabáku a 2.656 sáčků s tabákem určeným ke kouření o celkové hmotnosti 407 kg, to vše bez tabákových nálepek. Dále byla objevena balička pro balení tabákových směsí včetně potištěných i neoznačených plastových sáčků a plastové dózy," uvádí tiskový mluvčí celního úřadu pro Ústecký kraj Jiří Nejedlý.

Majitel neznámý

Případným prodejem nalezeného zboží by přišel stát na daních o téměř 2,2 miliony korun. Správci daně tabákové výrobky samozřejmě zajistili a uskladnili v prostorách celního úřadu. Případ tímto ale zdaleka nekončí. Vzhledem k tomu, že se ke kuřivu nikdo nehlásil (kupodivu), je nyní na celnících majitele předmětného zboží zjistit a pohnat k odpovědnosti.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru