Chomutov – Tak už je to zase tady. V tomto týdnu rozhodl Krajský soud o nových volbách a v Chomutově se politicky opět přiostřuje. Občanská iniciativa „Nechceme žít v Palermu" vyzývá primátora a radu města Chomutova k odstoupení, Jan Mareš tento krok jednoznačně odmítá.

primátor2311

Výzva Palerma

„Primátore Mareši a všichni současní radní, složte své mandáty a svěřte obec do rukou nestranného správce. Před tím ještě přijměte opatření k tomu, aby městské společnosti nemohly v mezidobí do nového hlasování provádět prodeje majetku ani velké nákupy zboží a služeb, uzavírat již nevratné smlouvy. Jedině tak mohou mít občané jistotu, že se na radnici ani v městských firmách nebude podvádět jako při volbách. Jsme přesvědčeni, že několikaměsíční úřednická správa je pro Chomutov menším ohrožením než vláda těch, kteří jsou opakovaně spojováni s možnou korupcí," uvádí za občanskou iniciativu Tereza Dvořáková.

Primátor města Jan Mareš

„Výzva iniciativy, která je hlásnou troubou sdružení Pro Chomutov, je jen zahájením jejich kampaně a dalším pokusem očernit práci vedení i všech zaměstnanců města. Od svého vzniku iniciativa jen vytahuje překroucené informace, kterými v Chomutovanech chce zasít pochybnosti o krocích města. Přes mé výzvy nenašli odvahu přijít a osobně se přesvědčit o tom, že šíří lži. Stejně jako sdružení Pro Chomutov, za které dělá špinavější část kampaně, nepřišla před policisty České republiky a nepoložila před ně důkazy. Jen okolo sebe kope, protože nenese odpovědnost," reaguje na výzvu chomutovský primátor Jan Mareš a dodává, „výzva k odstoupení rady je dalším plácnutím do mediálních vod. V praxi by to znamenalo jen poškození hospodaření města, pozastavení jeho rozvoje a znevažování práce všech úředníků, kteří získávají za svou práci pro město a jeho občany řadu celostátních ocenění."

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru