Jirkov - V Jirkově běží v současné době několik investičních akcí naráz, nejrozsáhlejší je revitalizace Olejomlýnského parku (o ní jsme vás informovali zde). Pracuje se ale i na dalších místech města, v ulici Palackého, ve Studentské, Mládežnické, Krušnohorské nebo ulici Pionýrů.

mládežnická2211

V Palackého ulici skončila první etapa rekonstrukce části komunikace za necelých pět milionů korun. Byly zpevněny podkladní vrstvy, položen nový živičný povrch, vybudován chodník ze zámkové dlažby, další byl opraven, přibyly dva pruhy pro cyklisty a nové osvětlení. Součástí prací je také nový ostrůvek s přechodem pro chodce, který zvýší jejich bezpečnost chodců.

Další opravy se týkají mateřské školy. „Po zateplení budov tří základních škol Jirkov renovuje i první z řady mateřinek, a to ve Studentské ulici. Náklady dosahují 9,5 milionu korun, hrazeny jsou částečně z dotace Operační program Životní prostředí," doplňuje informaci místostarostka Dana Jurštaková.

V běhu je také výstavba centrálního parkoviště v Mládežnické ulici pro 73 aut, zde probíhají zemní práce. Letos se uskuteční první etapa, náklady ve výši přes tři miliony korun jsou částečně hrazeny z evropské dotace.

Brzy začne výměna pěti výtahů ve vchodech s městskými byty - Krušnohorská ulice a Pionýrů (celkem 4,4 milionu) a dále probíhá zateplení a sanace bytových domů v Krušnohorské ulici týchž č. p. 1658 a 1659 jako výměna výtahů (cca 7 milionů), vše je částečně hrazeno z dotací EU.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru