Kadaň – V jeden den, v jeden čas. Taková byla podmínka účasti při pokusu o překonání českého rekordu „Nejvíce čtoucích a poslouchajících lidí". Akci pořádala pod záštitou pelhřimovské „rekordní" agentury Dobrý den prachatická knihovna, četlo se z knihy „O víle Majolence" a obyvatelé kadaňského Domova pro seniory byli u toho.

čtení na rekord 1711

Dosavadní rekord padl

Celkem 152 institucí a 15 786 lidí nakonec stačilo k tomu, aby dosavadní čísla padla. Domov v Kadani přispěl k tomuto počtu sto čtyřiceti lidmi a bude tak se všemi dalšími účastníky zapsán v České knize rekordů.

Dle instrukcí se četlo od 8.00 do 8.10 hodin. „Předčítali jsme daný text prostřednictvím našeho domovního rozhlasu. Ranní čas pro nás byl ideální, všichni klienti jsou v tuto dobu v budově, tudíž příběh slyšel úplně každý. Jsme rádi, že jsme se i my stali součástí celorepublikové akce, a že se rekord podařilo překonat," usmívá se ředitelka Domova Lenka Raadová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru