Jirkov – K hořícímu stavení vyjížděli hasiči krátce před půlnocí. Plameny zachvátily větší dřevěný domek, stojící na začátku města (v kopci napravo od silnice při sjezdu z Písečné do Jirkova). Po požáru zůstaly stát pouze čtyři sloupky, část zadní stěny a plechová střecha.

požár1711

„Shořelo všechno. V domku se sice stabilně nebydlelo, ale mohlo by. Využívali jsme ho spíše jako víkendové zázemí. Byl plně zařízený, tři místnosti včetně kuchyně," říká smutně spolumajitel objektu obhlížející spáleniště.

Příčiny požáru zatím nejsou známy, ty určí až vyšetřovatelé. Majitel ale jednu možnou variantu nabízí. „Stahovali se nám sem bezdomovci a tolueňáci. Všechno sice bylo pod zámkem, to pro ně ale není překážka. A jestli tomu tak bylo i dnes v noci, kdo ví..." přemýšlí nahlas mladý muž.

U požáru zasahovali dobrovolní hasiči z Jirkova, chomutovský sbor a hasiči Českých drah. „Měli jsme hlášeno, že by se v objektu měla vyskytovat jedna osoba, to se naštěstí nakonec nepotvrdilo," uvádí Lukáš Kubový z jirkovské dobrovolné jednotky s tím, že zásah nakonec trval něco přes dvě hodiny.

požára1711

požárb1711

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru