Chomutov – Zvláštní příběh se začal odvíjet koncem minulého týdne. Na počátku byl výjezd strážníků Městské policie, na konci (zatím ne úplném) jednání s chomutovským magistrátem. Šestičlenná rodina přicestovala za příbuznými, ti je tady ale nechtějí. Co dál?

magistrát1311

Pátek, druhá hodina ranní

Strážníci vyjíždějí na chomutovské autobusové nádraží ve Školní ulici, kde se v prostoru terminálů údajně pohybují bezdomovci. „Když hlídka dorazila na místo, viděla zde sedět muže a ženu, oba z řad nepřizpůsobivých, kteří měli v náruči čtyři děti ve věku tří měsíců až pěti let. Rodina byla ze Slovenska a přijela za otcem ženy, který bydlí na Kamenné," komentuje situaci mluvčí strážníků Vladimír Valenta.

„Já je tady nechci"

Zmíněného rodinného příslušníka strážníci kontaktovali, ovšem nepochodili. „Muž uvedl, že je u sebe v bytě nechce," říká Valenta s tím, že na místo tedy byla přivolána cizinecká policie a sociální pracovnice. Ta nechala všechny děti i s matkou (otec odešel neznámo kam) umístit na dětské oddělení na poliklinice s tím, že následující den se celá rodina dostaví na chomutovský magistrát a věc se bude řešit.

„Chceme se tady usadit"

Rozvětvená rodinka ráno skutečně na magistrát dorazila. A že prý se chce v Chomutově usadit natrvalo, děti by tady chodily do školy, dospělí si najdou práci. Háček je jen v tom bydlení. „V současné době přebývá dospělá část rodiny, tedy otec a matka, u příbuzných. Děti byly umístěny do zařízení Klokánek. Jednání probíhají denně, rodiče samozřejmě chtějí potomky k sobě, stále ale nemají vyřešené bydlení," podotýká vedoucí sociálního odboru Kamila Faiglová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru