Chomutov – Byť se to někomu bude zdát velmi předčasné, chomutovské Technické služby začaly s instalací vánoční výzdoby. O tu se postará zhruba třiačtyřicet pracovníků, příprava, montáž, následná demontáž a uskladnění všech rekvizit jim trvá každý rok zhruba sedm set pracovních hodin. „Přestože je tato práce pokaždé víceméně stejná, zaměstnanci ji musí odvést velmi pečlivě, aby vše bylo bezpečné a přitom pěkné," uvedl náměstek primátora Martin Klouda.

vánoce1211

Výzdoba na tradiční místa

Vybraná místa pro nazdobení zůstávají stejná jako v předešlých letech. Svítící hvězdy, větévky či kouličky lidé opět uvidí na náměstí 1. máje, Husově náměstí a dále v ulicích Revoluční, Ruské, Nerudově, Jakoubka ze Stříbra, Riegrově, Na Příkopech, Mánesově, Farského, Palackého (tady se musí obměnit jednotlivé motivy, ty loňské byly ve většině poškozeny silným větrem), Zborovské, Blatenské, Lipské a Chelčického. „V uvedených lokalitách zajišťujeme nejen instalaci samotnou, ale i přívod elektrické energie. Po celou dobu pak kontrolujeme správnou funkčnost a případné poruchy ihned odstraňujeme," uvedl ředitel Technických služeb Zbyněk Koblížek.

Ke slovu přijdou vysokozdvihy

Věšení vánočních symbolů na strom, svítidla či budovy znamená hlavně práci ve výškách. K tomu pracovníkům pomáhají tři vysokozdvižné plošiny.

V režii Technických služeb je také bezproblémové technické zabezpečení chodu vánočních trhů. To začíná již umístěním dopravního značení. „Pomocí vozidla s hydraulickou rukou na náměstí umístíme prodejní stánky a malé stromky, nazdobíme je světélky a girlandami, " vyjmenoval provozně-technický náměstek Miroslav Šulta s tím, že dále se zaměstnanci Technických služeb postarají o svoz odpadků z košů, údržbu komunikací v prostoru trhů i o obsluhu veřejného WC v novém informačním centru. Kromě vysokozdvižných plošin pomáhají s přípravami ještě čtyři dodávky, dva traktory s vlekem, vozidlo s hydraulickou rukou, Avia s valníkem a vozidlo pro svoz odpadu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru