Jirkov - Nejrozsáhlejší investiční akcí, která v Jirkově v současné době probíhá, je revitalizace Olejomlýnského parku. Dosavadní zemní práce sice trochu komplikovaly časté deště, přesto vše běží dle plánu. Hotova je in-line dráha a dopravní hřiště, částečně také kruhová plocha pro přezutí bruslí a již se rýsují nové chodníky. Jirkováci sami přes zimu uvidí, jak vše vypadá, park totiž bude v prosinci a lednu zprůchodněn.

olejopark811

„Stále je třeba dbát opatrnosti"

O povolených místech pohybu budou informovat cedule. „Stále je potřeba dbát opatrnosti, lokalita zatím pořád zůstává staveništěm. Je také pravděpodobné, že v případě mírné zimy budou některé stavební práce probíhat i ve zmíněných měsících," upozorňuje starosta Radek Štejnar.

Možná se skončí dříve

Jako termín dokončení je v projektu uveden měsíc září 2015, dost možná se ale skončí i dříve. „Hlavní práce proběhly v podstatě letos, na jaře se počítá s úpravami veřejné zeleně a výsadbou, osazením herních prvků, veřejného osvětlení, mobiliáře a dále vybudování dětského hřiště, lanovky, horolezeckých a skate prvků, hřiště na petanque, dřevěného mola, osazení dopravního značení na dětském dopravním hřišti. Není vyloučeno, že stavba bude dokončena před termínem, záleží na průběhu zimy," uvádí referentka jirkovského Městského úřadu Eva Dušková.

Zatím je to za 15 milionů

Stavební práce za 14,8 milionu korun provádí pražská firma Skanska, na dodání herních prvků ještě proběhne výběrové řízení. Jirkov si může vybudování sportovně rekreačního areálu dovolit díky 85% dotaci z Regionálního operačního programu Severozápad.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru