Chomutov - Po čtrnáctidenní pauze představí chomutovská Hřebíkárna další porci skvělé muziky. Organizátoři tentokrát hudebním fanouškům přivádí vítěze Českého Youtube Festu, brněnskou dvojici IAN a akusticko rock´n´rollové uskupení, držitele Anděla za Objev roku (2011), karlovarsko-pražské The Fellas. A my pro vás máme opět vstupenky.

VIDEO: IAN - Know Your Name

IAN

Originální duo IAN veze svou debutovou desku IAN – VOYAGE. Dvojice sází na energickou souhru akustické kytary a violoncella a velmi obratně míchá vlivy latiny, písničkářství a rock'n'rollu.

Přestože IAN vznikl teprve v roce 2013, členové kapely nejsou žádnými nováčky. Na hudební scéně již nějakou dobu figurují a s kapelami MODEL BAZAAR a HYPERION odjeli přes stovky koncertů po ČR i zahraničí (Velká Británie, Maďarsko, Polsko, Rakousko).

Skupina IAN byla zařazena do TOP 10 nováčků za rok 2013 časopisu iReport. Jako nejposlouchanější nováček se v témže roce v poslechovosti umístila na portálu BANDZONE.cz na 1. pozici.

The Fellas

tehfellas311

Akustická rokenrolová kapela The Fellas (dříve známá jako .... viz. soutěž) slaví úspěchy především díky typickému akustickému zvuku a energickým živým koncertům. Za pět let existence odehrála bezmála pět stovek vystoupení v Česku i po Evropě. Vzestup kapely zaznamenala i Akademie populární hudby, která ji zvolila Objevem roku 2011.

Cenu získali The Fellas za debutové album Robbery Blues, které nahráli ve studiu Philadephonic v Kalifornii (ještě pod původním jménem ... viz. soutěž) pod dohledem známého amerického producenta Chrise DiBeneditta. Vedle ceny akademie získala kapela s poslední deskou také cenu za Objev roku v anketě Žebřík 2011 a Musicserver.cz zvolil Robbery Blues za jednu z pěti nejlepších domácích desek roku.

Po roce se deska dočkala i mezinárodní pozornosti a vyšla na respektovaném labelu Paté Records v Rakousku, Německu a Švýcarsku. Od té doby kapela vydala několik nových singlů, z nichž zatím poslední We Should Care je zároveň titulní písní k novému českému filmu Zejtra napořád (2014, rež.: Rudolf Havlík). Videoklip vznikl v Hong-Kongu a je právě novinkou v médiích.

Kdy a za kolik

Nyní přichází na řadu informace z nejdůležitějších. Na dvojkoncert se můžete vypravit v pátek 7. listopadu, začátek je naplánován na 20.00 hodin. Za vstupenku zaplatíte rovných sto korun.

Hrajeme o čtyři lístky

Chcete být u toho? Zkuste štěstí v naší soutěži, pro dva z vás máme opět dvojici lístků. Co pro jejich získání musíte udělat? Správně odpovědět na soutěžní otázku, odpověď poslat na redakční poštu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. (do mailu nezapomeňte uvést své telefonní číslo, abychom vás mohli v případě výhry kontaktovat) a čekat, zda se na vás usměje štěstí. Uzávěrka soutěže bude v den koncertu, tedy v pátek 7. listopadu, v 10.00 hodin přesně.

Soutěžní otázka: Napište nám, jak se dříve jmenovala kapela The Fellas...

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru