Chomutov; Jirkov – K oběma nehodám došlo dnes kolem deváté hodiny ranní. Policisté a záchranáři nejprve zasahovali u kolize vlaku a osobního automobilu, pár minut poté vyjížděli k bouračce do Jirkova. A zatímco v prvním případě odnesly havárii pouze „plechy", v případě druhém byl řidič s vážnými zraněními převezen do ústecké nemocnice.

vlak111

Vlak vs. auto

Ke střetu vlakové soupravy a osobního automobilu došlo na železničním přejezdu v Otvické nákupní zóně. Podle policistů je pravděpodobnou příčinou nehody nedání přednosti ze strany řidiče osobáku, tím byl jednašedesátiletý muž německé národnosti. „Zasahující lékaři provedli veškerá ošetření na místě," uvádí mluvčí záchranky Pavel Šebesta.

Auto vs. sloup

Podstatně méně štěstí měl účastník další dopravní nehody, která se udála pouhých pár minut po té první. Třiadvacetiletý řidič Škody Octavia narazil ve směru od Vysoké Pece na Jirkov (ulice Jezerská, poblíž odbočky na Sady a školky Jirkov) do sloupu, po kolizi upadl do bezvědomí. „Pacient utrpěl těžká zranění a byl převezen na Traumacentrum Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem," říká záchranář Pavel Šebesta.

Co se možných okolností nehody týká, ty nyní policisté prošetřují. „Pravděpodobnou příčinou může být v místě se vyskytující mlha," naznačuje policejní mluvčí Jana Matonohová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru