Kadaň – Město Kadaň je v pořadí třetím místem našeho regionu, kde skončilo obtěžování podomních a jiných prodejců. V současné době platí zákaz také v Chomutově a Jirkově, v Klášterci nad Ohří s podobným opatřením podle slov starostky Kateřiny Mazánkové do budoucna počítají.

kadaň2910Město chrání občana

Důvodem změny kadaňského Tržního řádu je snaha uchránit občany před pokoutnými a mnohdy i na hraně zákona pohybujícími se praktikami prodejců. V případě, že byste se nyní s něčím podobným opět setkali, je na místě se obrátit na Městskou policii.

Kadaňský zákaz platí na území celého města, za jeho porušení hrozí „podnikatelům" vysoké pokuty (právnická osoba a fyzická osoba podnikatel až 200 tisíc korun, fyzická osoba až 30 tisíc korun).

Co říká Tržní řád...

Podomní prodej je nabídka, prodej zboží nebo poskytování služeb bez prodejního zařízení, kdy je prodejcem bez předchozí objednávkyprodáváno zboží nebo nabízeny služby uživatelům v objektech určených k bydlení.

Místa pro prodej zboží a poskytování služeb jsou zejména tržnice, tržiště, tržní místa, předsunuté prodeje a předzahrádky. Tady lze prodávat takové zboží a poskytovat takové služby, které nejsou vyloučeny zvláštními právními předpisy.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru