Chomutovsko - Policejní zápisníček aneb Co přinesl uplynulý týden...

policista2210Chomutov

Policejní komisař obvinil pětačtyřicetiletého muže z Chomutova hned z několika trestných činů – omezování osobní svobody, pomluvy a nebezpečného pronásledování. Od září letošního roku muž opakovaně zasílá SMS zprávy poškozené i jejímu druhovi. Ve zprávách vyhrožuje a vulgárně nadává. Obdobný je i obsah zpráv, které odesílá do emailových schránek poškozených. Ženu sleduje svým vozidlem a do zaměstnání poškozených odesílá nepravdivé zprávy. Obviněný následně nedodržel ani předběžné opatření státního zastupitelství, které mu ukládalo ukončit jednání. Vzhledem k uvedeným skutečnostem byl muž zdržen a na státní zastupitelství byl podán návrh na jeho vzetí do vazby. Soudce Okresního soudu Chomutov o uvalení vazby rozhodl, policejní eskorta ho proto doprovodila do vazební věznice v Litoměřicích.

Jirkov

Jirkovští policisté zasahovali v ulici Horova. Na chodníku u domu se sedmatřicetiletý muž choval agresivně, vulgárně nadával lidem a ve svém jednání nepřestal ani po příjezdu mužů zákona. Následovalo zadržení a převoz na policejní oddělení. Muži bylo sděleno podezření z trestného činu výtržnictví. V případě odsouzení může skončit až na dva roky za mřížemi.

Křimov

Obvinění z krádeže a porušování domovní svobody si převzal od chomutovských kriminalistů šestatřicetiletý muž z Křimova. Od července letošního roku do minulého měsíce má na svědomí celkem osm vniknutí do objektů – sedmi automobilů a několika sklepů a kočárkáren v Chomutově a Jirkově. Svoji pozornost zaměřil především na jízdní kola, na místě ovšem nenechal ani snowboard a tašku s medailemi a poháry poškozeného, nářadí, fabkové zámky, autorádio, kolečkové brusle a další věci. Z vozidel sebral autobaterie, lékárničky a rybářskou výzbroj. Za sebou zanechal celkovou škodu ve výši 133 tisíc korun. Vyšetřování nadále pokračuje.

Vejprty

Policisté ve Vejprtech zasahovali v Kollárově ulici. Jednačtyřicetiletý muž zde slovně vyhrožoval své bývalé družce usmrcením. Jelikož to nebylo poprvé, kdy se takto choval, měla žena obavu o svůj život, a proto zavolala hlídku policie. Ta muže zadržela, jeho jednání vyhodnotila jako nebezpečné pronásledování. V případě odsouzení může skončit až na jeden rok ve vězení.

Kadaňsko

Muž z Kutné Hory oznámil na policii, že byl v pátek na silnici z Prunéřova na Výsluní zastaven dvěma neznámými muži, kteří přijeli na terénních motorkách. Následně do něj strčili a sebrali mu peněženku s hotovostí ve výši 6500 korun a z místa ujeli. Při prověřování okolností se však přiznal, že si všechno vymyslel. Uvedenou hotovost utratil pro vlastní potřebu a nevěděl, jak má tuto skutečnost vysvětlit své přítelkyni. Z výše uvedených důvodů policisté další vyšetřování ukončili.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru