Kadaň – Během uplynulého víkendu se hasiči v Kadani moc nezastavili. O jejich zásahu u sobotní dopravní nehody jsme vás na našich stránkách informovali (čtěte zde), moc klidu nepřinesla ani následná neděle. V podvečerních hodinách hasili kabely, ještě později pak chatku v zahrádkářské kolonii.

hasičikadaň2110

„Někdo to zapálí a čeká, co se bude dít"

„Poprvé jsme v neděli vyjížděli kolem osmnácté hodiny, za kadaňským nádražím jsme měli hlášeno pálení kabelů. Na místě hořely dva smotky, akce netrvala nijak dlouho. V podstatě šlo o jednoduchý hasební zásah, dalo by se říci, že nám na to stačily dva kýble vody. Ale vyjet se tam samozřejmě musí," popisuje první výjezd velitel stanice Martin Apolen s tím, že pachatel na místě zastižen nebyl. „Oni to vždycky zapálí a pak se někde schovají a čekají, co se bude dít," říká hasič.

Z chatky nezbylo nic

Zažehnáním ohně za nádražím ale nedělní šichta nekončila. O pár hodin později vyráželi „modrožlutí" muži do zahrádkářské kolonie za čerpací stanicí Shell (na výjezdu z Kadaně). „Zhruba kolem půl desáté večer jsme vyjížděli na požár chatky. Tady trval zásah kolem dvou a půl hodin, bohužel, z domku zůstala nakonec stát pouze jedna stěna," uvádí Apolen.

Ani to ale ještě stále nebyl konec. V ranních hodinách následujícího dne byli hasiči v zahrádkách vidět znovu. „Ráno jsme museli vyjet na dohašení, v jednom místě se oheň znovu rozhořel," dodává velitel.

Škoda ve statisících

U požáru chatky pomáhala kadaňským hasičům také jednotka z Klášterce nad Ohří. Příčiny vzniku se nyní vyšetřují, předběžná škoda byla odhadnuta na 300 tisíc korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru