Chomutov; Jirkov – Od dopočítání posledního volebního hlasu neuplynul ještě ani týden a lidé v Chomutově a Jirkově jsou slušně a mírně řečeno rozčarovaní. Každý z nás kdo šel k urnám a házel obálku, činil tak dle svého nejlepšího přesvědčení. Věřil. Věřil, že jím zvolená strana či hnutí splní své sliby. Víra nevydržela ani pouhých sedm dní.

„Nebylo zbytí"

Nejvíce diskuzí a vášní budí dvě PRO. PRO Chomutov a jirkovská strana PRO sport a zdraví. Nejdříve se podívejme na tu první. Od voleb uběhlo sotva pár hodin a na světě byla neuvěřitelná koalice. PRO Chomutov, Ano 2011 a KSČM. A právě poslední zmiňovanou vzali voliči PRO Chomutova jako zradu. Vedení strany si problém dobře uvědomovalo a téměř okamžitě se voličům omluvilo. „Prý nebylo zbytí. Sami s tím máme problém, ale jinak to složit nešlo. Komunisti jsou jen kompromis. Řada našich členů se s tím bude dlouho srovnávat."

Nám voličům je samozřejmě líto, že politici nyní budou prožívat těžký vnitřní boj, že se s vlastním rozhodnutím budou těžko srovnávat a že „určitě" budou mít těžké spaní. Selský rozum nám přesto velí popřemýšlet: Když je mi to tak líto a když je nemám tak rád a když s nimi nechci nic mít, tak to prostě neudělám. Nebo položím mandát. Nebo když budu sám proti, položím funkci.

Nic z toho se nestalo. Na položenou otázku nabízí se tedy jedna z možných odpovědí: Pro pár špinavých zlaťáků, pro falešnou slávu...

A co Jirkov?

Další příklad „férového" jednání máme v Jirkově. Volební pouták strany PRO sport a zdraví oznamoval, že: „PRO sport a zdraví vyčistí a ozdraví město Jirkov. Kdo jsou a proč kandidují? Jsou občané Jirkova a okolních obcí, kteří jsou dlouhodobě nespokojeni s řízením a vedením města. Vadí jim neustále plané sliby vedení města. Vadí jim pasivita některých členů zastupitelstva. Prostě jsou nespokojení občané. Nikdy prý neměli politické ambice. Do voleb vstupují ze zoufalství nad aktuálním stavem a v komunální politice mají jediný cíl.Odstartovat v Jirkově pozitivní změnu. Mají toho prý už dost."

Krásně se to čte, moc krásně. Zvláště když je tam napsáno, že mají smysl pro fair play. Voliči uvěřili a poslali stranu do zastupitelstva (2 mandáty). Politici, zoufalí nad aktuálním stavem, posléze nijak dlouho nepřemýšleli a kývli na koalici. S kým? Se stávajícím vedením města. S tím vedením, se kterým jsou dlouhodobě nespokojeni.

A co zbyde chudáku voliči? Oči pro pláč a plán, že za čtyři roky jim to ukážeme...

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru